Ralli 17.02.2019

Jere Ämmälä luokkavoittoon SM O.K. Auto-rallissa

Jere Ämmälä saalisti luokkavoiton lisäksi junioreiden yleiskilpailun kolmannen sijan. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Uusikaupunkilaisen Jere Ämmälän kilpailukausi jatkui Kouvolassa ajetulla SM O.K. Auto-rallilla, joka oli samalla RSJM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Ämmälä teki mitä ennen kisaa lupasi, ja nappasi vakuuttavalla ajolla luokkavoiton.

Kilpailu alkoi 26,1 kilometriä pitkällä erikoiskokeella, jonne Ämmälä lähti heti hyökkämään onnistuen siinä hienosti. Erikoiskokeelle kirjattiin pohja-aika peräti 48,5 sekunnilla. Taukoa ennen ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta, joille syntyi myöskin pohjat ja johtomarginaali kasvoi ennen taukoa jo reiluun minuuttiin.

– Tauolla huomattiin, että syyläri ja flekti olivat jossain rytkyssä siirtyneet aavistuksen taaksepäin aiheuttaen sen että flekti oli jo moottorissa kiinni. Saatiin kuitenkin asia korjattua ja päästiin jatkamaan matkaa, Ämmälä kertasi tauon tapahtumia.

Tauon jälkeen ajetulla erikoiskokeella BMW-kuljettaja piti vielä saman vauhdin päällä ajaen 6,3 sekunnin pohjat. Viimeisellä pätkällä ei enään riskeerattu mitään, vaan tuotiin auto varmasti maaliin. Maalissa juhlittiin luokkavoittoa sekä junioreiden yleiskilpailun kolmatta sijaa.

– Tilanteita ja vaikeuksia riitti pitkin päivää, mutta lopputulos oli todella hyvä. Luokkavoittoa lähdettiin kisasta hakemaan ja se saatiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, Jere kertasi päivän tapahtumia maalissa.

Seuraava sarjakilpailu ajetaan 25.5. SM Riihimäki Rallissa.

Teksti: Teemu Varjo

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli