Ralli 18.09.2018

Jenna Tyllinen uudella kalustolla kauden päätökseen

Jenna Tyllinen on jo varmistanut rallin naisten sarjan mestaruuden. Kuva: Jenna Tyllisen Tiedotus

Rallin naisten Cupin voitto mielessään kauteen startanneen AnkUA:n Jenna Tyllisen ja Citroen C2 R2:n reilun 1,5 vuoden ”romanssi” tuli päätökseen kuluneena viikonloppuna.

Rallicrossiin lajin vaihtaneen Henri Haapamäen nopeaksi aikanaan opettama ajokki matkasi Jalasjärvelle tuoreen juniorien suomenmestarin Juho Koski-Lammin huomaan. Vaihtokaupassa Jenna Tylliselle tuli mestarin käsistä Honda Civic Type R, jonka nainen uskoo sopivan ajotyylilleen paremmin.

– Pieni ja pippurinen ”Sitikka” oli hieman äkkinäisempi liikkeiltään ja lisäksi kierroskone vaati kovaa luottoa ajamiseen. Treenikilometrit jäivät hetkittäin vähäisiksi ja välillä auto vei naista. Myrskyisä suhde koki kesällä kovan kolauksen, kun auton kori ruttaantui Orimattilassa kauttaaltaan. Vain pohjalevy ja kaaret säilyivät tekniikan lisäksi, oli laajat peltityöt tiimillä loppukesän aikana, kertaa Tyllinen mennyttä kautta.

Nyt hän on kääntänyt katseen tulevaan ja on päässyt jo testaamaan uutta kalustoa.

Tulevana viikonloppuna Tyllinen starttaa kartanlukija Janne Niemisen (AnkUA) kanssa Heinolaan luottavaisin mielin ja täynnä intoa. Menestyspaineita ei ole, kilpakumppaneita naisten luokassa on mukana Tyllisen lisäksi nyt kolme. Naisten Cupin voittoa ei heistä kukaan voi tässä vaiheessa kautta enää Tylliseltä kuitenkaan viedä.

– Kauteen lähdettiin suurin odotuksin, ajon sujuminen ja tekniset viat hieman rassasivat mieltä ajoittain. Kilpakumppanien vähyys naisissa harmitti myöskin. Uusi auto tuntuu erittäin lupaavalta, vääntävämpi kone varmasti sopii minulle. Hätätilassa kolmosella pystyy ajamaan paikkoja, joihin Citroenilla piti jo laittaa ykköstä. Sequentaalivaihteiston jälkeen H-kaavioinen vaihteisto hieman jännitti, mutta hyvin se testeissä muistui mieleen. Kaatopeikko karisi testeissä pois olalta ja rajun kaadon vuoksi uusitut ajo- ja turvavarusteet todettiin toimiviksi. Haluan kiittää kaikkia ketkä ovat valaneet uskoa tässä syksyn mittaan ja tukeneet monin tavoin. Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä hieman auki, mutta tuoreita rakennusinsinöörin opiskeluja ainakin jatkan Kotkassa ja olen vanhan mainoslauseen mukaisesti ”Happy with Honda”,  Tyllinen kertoo innostuneesti.

Teksti: Jani Seppälä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli