KymiRing 25.07.2017

Jean Todt kiinnostunut KymiRingistä – kansainvälisten autokilpailuiden saaminen Suomeen näyttää lupaavalta

Jean Todt Kuva: AKK/Hannu Rainamo

KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg ja hankejohtaja Timo Pohjola tapasivat Kansainvälisen Autourheiluliiton FIA:n presidentin Jean Todtin, joka on innoissaan Suomeen valmisteilla olevasta moottoriurheilukeskuksesta.

Viikonloppuna Alahärmässä järjestettiin Flying Finn 100 Race, mikä on Kansainvälisen Autourheiluliiton FIA:n virallinen EM-sarjan osakilpailu ja osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmistoa. Paikalla oli myös Kansainvälisen Autourheiluliitto FIA:n presidentti Jean Todt.

KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg sekä hankejohtaja Timo Pohjola keskustelivat Todtin kanssa ja päivittivät KymiRingin kuulumiset sekä kertoivat moottoriurheilu- ja ajokoulutushankkeen toteutumisesta.

Todtin mielestä KymiRing-hanke on ainutlaatuinen ja hän seuraa projektin toteuttamista suurella mielenkiinnolla. Tapaaminen oli monella tapaa antoisa ja KymiRingin tulevaisuus myös kansainvälisten autourheilukilpailuiden järjestäjänä vaikuttaa lupaavalta.

”Suomi on pieni paratiisi autourheilijoille, lajista riippumatta. Intohimo moottoriurheilua kohtaan näkyy kaikkialla”, ranskalainen kiitteli.

Iittiin rakentuvalla moottoriurheilukompleksi KymiRingillä on jo olemassa sopimus ratamoottoripyörien kuninkuusluokka MotoGP:n osakilpailun järjestämisestä ja nyt se on herättänyt myös FIA:n kiinnostuksen.

Radan kehittäminen mahdollistaa luokituksen osalta jopa F1-kilpailun järjestämisen, mikä on herättänyt keskustelua Suomen mahdollisuudesta omaan kisaviikonloppuun.

Toiveita puoltavat FIA:n ja F1-sarjan tuoreen omistajan Liberty Median halu kasvattaa sarjan markkina-aluetta. KymiRingin etuna toimii Pohjois-Euroopan kattamisen lisäksi myös läheinen yhteys läntisen Venäjän markkinoihin.

Ratahankkeesta vastaavien tahojen kanssa keskusteleminen on osa Todtin vierailun ohjelmaa.

“On ollut fantastista huomata, että täältä löytyy näkemystä ja johtajuutta tällaisen radan rakentamiseen”, hän totesi.

KymiRingin kokonaisuuteen kuuluu moottoriurheilukeskuksen lisäksi myös ajoharjoittelu- ja testausalueet.

“On hienoa, että puitteet tarjoavat mahdollisuudet kehittää moottoriurheilun lisäksi myös tavallisten tiekäyttäjien ajotaitoja”, Todt sanaili.

Teksti: KymiRing Tiedotus

KymiRingin ympäristölupa lainvoimaiseksi

KymiRing vie suomalaisen autourheilun kohti tulevaisuutta

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo