Karting 21.07.2017

Jean Todt juhlisti Flying Finn 100 –karting autojen luovutusta PowerParkissa

Juhani Pakari & Jean Todt. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentti Jean Todt juhlisti Flying Finn 100 -karting-autojen luovutusseremoniaa PowerParkin radalla Alahärmässä perjantaina. Puheenvuorossaan Todt kiitti suomalaisten ainutlaatuista projektia nuorten autoiluharrastuksen tukemisessa.

– Karting on autourheilun ruohonjuuritaso ja se perusta, jolle nuoret rakentavat harrastustaan moottoriurheilussa. Olen erittäin vaikuttunut suomalaisten esimerkillisestä Flying Finn 100 -projektista kerätä varoja ja lahjoituksia, joilla on hankittu karting-autoja nuorten käyttöön, FIA:n presidentti Jean Todt sanoi.

– Tämä on oman moottoriurheilu-urani suurin hetki, kun saamme luovuttaa karting-autot nuorten harrastajien käyttöön. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet panoksellaan tähän Flying Finn 100 –projektiin. Uskon, että nämä hankinnat mahdollistavat monen nuoren ensiaskeleet autourheilussa tulevina vuosina, AKK-Motorsport ry:n puheenjohtaja Juhani Pakari totesi.

Luovutuksessa olivat läsnä myös karting-hankkeen ideoija kilpa-autoilija Toni Vilander, karting-ammattilainen Simo Puhakka ja PowerParkin karting-radan ja elämysten luoja teollisuusneuvos Jorma Lillbacka.

Seremonian yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa FIA:n presidentti Jean Todt toi esiin kartingin merkityksen tulevaisuuden tähtien luomisessa.

– On hienoa nähdä, että täällä kartingin EM-osakilpailuissa PowerParkissa on mukana perheitä ja toisen polven autourheilijoita, joiden isät ovat saavuttaneet monia mestaruuksia moottoriurheilussa, Todt sanoi ja mainitsi nimeltä entiset F1-tähdet Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya sekä ratamoottoripyöräilyn moninkertaisen maailmanmestarin Michael Doohanin, joiden kaikkien pojat kilpailevat EM-pisteistä viikonloppuna Alahärmässä.

Perjantaina PowerParkin karting-radalla ajettiin kolmen luokan harjoitukset. Aika-ajot ja alkuerät ovat vuorossa lauantaina ja finaalit ajetaan sunnuntaina.

Teksti: Pekka Kaidesoja / Flying Finn 100 Race

Flying Finn 100:n kesäkausi huipentui kartingin EM-osakilpailussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting