Snowcross 26.02.2018

Jättiyllätys: Joonas Keskiaho peittosi ulkomaan tähdet Bothnia Cupin Oulun Stadioncrossissa

Oulun Stadioncross-kilpailussa oli paikalla koko Euroopan Snowcross-kerma. Kuva: Arttu Haimi

Oulussa ajettu Stadion Snowcrossin Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu tarjosi yleisölle huikeita suorituksia sekä yllätysvoittajan. Pudasjärven Joonas Keskiaho nappasi elämänsä ensimmäisen ison voiton ja todella suuren sulan hattuun, sillä Oulussa oli paikalla koko Euroopan Snowcross kerma John Stenbergin johdolla.

Päivän pääkilpailuna lauantai-iltana ajettu Bothnia Cupin Race 2 oli Keskiahon juhlaa. Hän nappasi alkueristä sijat 2, 1 ja 1 ollen niiden jälkeen kakkospaikalla. Alkuerien kunkku oli Pär Vikman, joka voitti kaikki ajamansa alkuerät.

Finaalissa parhaan startin otti Gustav Sahlsten, Keskiahon seuratessa takapuskurissa. Keskiaho ja Sahlsten ajoivat hurjaa taistelua pari ensimmäistä kierrosta ja vaihtoivat paikkaa muutamaan otteeseen, kunnes Keskiaho pääsi melkein kymmenen metriä karkuun. Mikko Osmo seurasi tiukasti Sahlstenin imussa kolmantena. Finaalin puolivälissä Osmo työntyi takamutkassa väkisin Sahltenin rinnalle ja kaverit ottivat mutkan jälkeisessä hypyssä ilmassa vähän kontaktia Sahlstenin tippuessa kelkan kyydistä, samalla kun Osmo sai niukin naukin pysyttyä kelkan päällä. Osmo aloitti hurjan takaa-ajon kärkipaikalle, mutta Keskiaho ei päästänyt Osmoa edes iskuetäisyydelle erittäin teknisellä radalla, jossa hän tuntui viihtyvän kuin kotonaan.

Illan finaalin voittoon ajoi siis Keskiaho, joka kuittasi voitosta 1.500 euroa riihikuivaa rahaa sekä 25 Bothnia Cupin pistettä. Kakkoseksi tuli Mikko Osmo kuitaten 1.000 € ja kolmanneksi Pär Vikman vieden 500 € Ruotsiin. Keskiahon voitto taisi olla aika monelle yllätys, sillä Veikkauksen voittajavedossa Keskiahoa veikanneet saivat rahansa takaisin peräti 90,76-kertaisena!

Aiemmin iltapäivällä ajettu Race 1 – Dominator oli ruotsalaisjuhlaa, sillä finaalin pääsi vain naapurimaan kuljettajia. Emil Hansson pokkasi 1.000 € kirjekuoren ja 10 Bothnia Cup pistettä. Hansson ajoi Race 2 finaalissa seitsemänneksi, josta mukaan tarttui 14 pistettä. Näin ollen sarjan piikkipaikalla on Keskiaho yhden pisteen erolla Hanssoniin. Kolmantena on Mikko Osmo vain kolme pistettä kärjestä.

Päivän epäonnisin mies oli harjoitusten ylivoimaisesti nopein mies ja suurin voittajasuosikki Veikkauksen voittajavedon pienimmällä kertoimella, John Stenberg. Hän voitti ensimmäisen alkueränsä, mutta sen jälkeen ohjelmaa riitti kolarien muodossa jokaisessa erässä, mukaan lukien Last Chance -erä.

Naisten kansallisen kilpailun finaalin voittoon ajoi vakuuttavasti Linn Sjöberg. Kakkoseksi tuli ruotsin Elvira Lindh ja kolmanneksi Noora Kursu.

Oulun kilpailuviikonloppu jouduttiin viemään läpi varsin haastavassa, mutta aurinkoisessa, lähes -20 asteen pakkasessa, joka oli vielä auringon nousun aikaan lähempänä kolmeakymmentä pakkasastetta. Rata oli tehty erittäin tekniseksi, Supercross-tyyppiseksi Super Snowcross-radaksi joka oli äärimmäisen tekninen ja vaativa. Se sisälsi korkeita ilmalentoja ja poikkesi hyvinkin paljon perinteisen Snowcrossin radoista. Rata oli erittäin yleisöystävällinen, sillä se tarjosi huikeita elämyksiä ja karsi jyvät akanoista. Kovasta pakkasesta huolimatta viikonlopun tapahtumia seurasi lehtereillä yhteensä peräti kolmetuhatta haltioitunutta katsojaa, joista iso osa tosin viihtyi katsomassa kilpailua lämpimien ravintolatelttojen jättinäytöiltä.

Bothnia Cup jatkuu ensi perjantaina ja lauantaina Bodenissa Ruotsissa, jossa ratkeaa kuka vie Zeptor-vesiskootterin, peräkärryn sekä 20.000 skr bensarahaa.

Teksti: Stadion Snowcross Oulu Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross