Karting 26.05.2017

Järvilehto palaa karting-radoille – SM-sarja alkaa lauantaina

Jyrki Järvilehto. Kuva: AKK/Outi Talikka

Autourheilulegenda, Jyrki ”JJ” Järvilehto tekee paluun kilparadoille ja aikoo haastaa nuoret kuljettajat tulevalla kaudella kartingin SM-sarjassa.

Kipinä karting-auton rattiin syttyi jälleen kaveriporukan harrastuksesta. 51-vuotias Järvilehto on omien sanojensa mukaan viimeksi ajanut ”tosissaan” kaksitoista vuotta sitten voittaessaan 2005 legendaarisen Le Mansin 24 tunnin ajon.

Kokemusta kilparadoilta entiseltä F1-kuljettajalta ja Le Mans -sarjan mestarilta löytyy enemmän kuin keltään muulta sarjan kuljettajalta ikävuosia.

– Melko tarkalleen 45 vuotta on siitä, kun ekan kerran aloitin kartingin Arskan (Mustonen) sylissä, KZ2-luokassa SM-sarjassa ajava Järvilehto naurahtaa.

Laji on muuttunut valtavasti ja Järvilehto luonnehtii nykyistä meininkiä huomattavasti ammattimaisemmaksi. Lajin kansainvälistyminen ja ulkomaisiin talleihin liittyminen herättää JJ Lehdon muistelemaan menneitä.

– Ennen se oli pelkkää harrastusta. Vedettiin Suomea ympäri ja jos ei jonkun faija pystynyt lähtemään jonain viikonloppuna, niin jonkun toisen isä otti mukaan. Ei muuta kun mikroauto takakonttiin ja kavereiden kanssa kisaamaan.

Karting on lajina viime vuosina nostanut päätään autourheilun saralla ja Järvilehdon kaltaisen konkarin paluu on omiaan lisäämään lajin kiinnostavuutta. Myös medianäkyvyys tällä kaudella on suurempi kuin koskaan.

Karting SM -sarja on solminut TV-sopimuksen MTV:n kanssa, joka mahdollistaa kaikkien kilpailujen seuraamisen kotikatsomoista käsin C More -kanavaperheen kautta. Jälkilähetykset ovat katsottavissa myös Youtubessa ja moottoriurheilu.tv:ssä.

Tulevissa SM-kilpailuissa riittää varmasti Järvilehdon vinkkejä haluavia. Kokeneen mestarin neuvot ovat haluttuja varikkoalueella. Toisaalta, myös hän itse haluaa oppia nuorilta kuljettajilta ja tulostavoitteet kauteen ovat selkeät, mutta varovaisen realistiset.

– Tavoitteeni on pystyä ajamaan kärkikymmenikköön. Sarjassa on paljon todella kovia nuoria kuljettajia. Itse olen 51-vuotias. Kuinka hyvä pystyn olemaan, sitä en tiedä vielä itsekään. Mutta se nähdään tällä kaudella, Järvilehto ennakoi.

Kartingin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan 27.-28. toukokuuta Vantaalla.

Teksti: Karting SM / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting