Ralli 19.07.2016

Jaro Kinnusella voittoisa testikilpailu

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten pokkasivat luokkavoiton ja sijan 10 Autoglym Rallin yleiskilpailusta.

Heinäkuun kilpailukalenteriin ei ole Autoglym Rallin lisäksi muita kotimaisia rallikisoja merkittynä – pois lukien Suomen MM-rallin tapahtumat aivan kuun lopussa. Niinpä moni kilpailija hyödynsi viime viikonvaihteessa ajetun testirallin Kangasalan ja Pälkäneen ympäristössä.

Myös espoolainen Jarospeed-tiimi päätti osallistua Autoglym Ralliin sekä sitä edeltäneenä päivänä järjestetylle testierikoiskokeelle. Myös testi-EK osoittautui tiimille tärkeäksi, kun Honda Civicin vaihdelaatikko rikkoutui treenivedoissa.

Jaro Kinnusen mekaanikot tekivät pitkän iltapuhteen kilpurin kanssa, mutta vaihdelaatikon vikaa ei saatu täysin korjattua kilpailun alla.

– Meiltä puuttui koko rallin ajan ykkösvaihde, joten jokaisessa startissa ja myös hitaissa mutkissa jouduin antamaan aika paljon tasoitusta. Kakkosvaihteella lähdin aina varovasti kiihdyttäen liikkeelle, Jaro Kinnunen selvitti.

Kilpailun alussa hän kävi tiukkaa vääntöä luokan kärjessä, mutta sitten rallin edetessä etumatka muihin saman luokan kilpakumppaneihin kasvoi.

– Uskalsin vähän polkea kytkimellä kierroksia hitaissa paikoissa, kun pätkiä ajettiin iltapäivällä uudelleen. Ajollisesti sujui varsin hyvin, kun olimme jopa yllättävän lähellä tehokkaampia ja nopeampia autoja.

Maalissa Kinnunen ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten pokkasivat luokkavoiton ja sijan 10 yleiskilpailusta.

– Vähän oli lopussa ylimääräistä jännitettä kabiinissa laturivian takia. Puolitoista pätkää tultiin pelkän akun voimalla, mutta maaliin asti päästiin, Jaro iloitsi.

Teksti: Jarno Saari

Jaro Kinnunen valmiina kesän ensimmäiseen SM-ralliin

Jaro Kinnunen fiilisteli vajaatehoisella autolla neljänneksi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli