Ralli 04.02.2016

Jaro Kinnusella kiinalainen juttu Ralli SM-kauden alussa

Rallikuljettaja Jaro Kinnunen koki uransa erikoisimman kilpailutapahtuman viime viikonvaihteessa Arctic Lapland Rallissa. Viime vuonna SM-pronssia saavuttanut espoolainen sai pikakomennuksen kaksipäiväiseen kilpailuun, kun kiinalainen Wang Dongjiang ei päässyt osallistumaan arktiseen rallikilpailuun perhesyihin vedoten.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen espoolaiskuski kutsuttiin paikkaamaan Kiinan rallimestaria, kun Honda Civic-ralliauto, huoltotiimi ja kiinalainen kartanlukija olivat Rovaniemellä valmiina koitokseen.

– Alunperin oli tarkoitus jättää Arctic Lapland Ralli väliin ja aloittaa Ralli SM -kausi vasta toisesta osakilpailusta Mikkelistä. Kisaa edeltävänä sunnuntaina ST Motorsin Riku Tahko soitti ja ehdotti tällaista projektia, Kinnunen selvittää.

– Lähtökohtana siis oli, että ajaisin rallin läpi ilman nuotteja, koska kartturi Zou Qi ei osannut englantia – enkä minä sen paremmin kiinaa.

Arctic_Jaro Kinnunen

Jaro Kinnunen vauhdissa Arctic Lapland Rallissa, kuvaaja Jarno Saari

– Tiedossa oli, että joutuisin hoitamaan myös kartanlukijan muut tehtävät eli aikakortin ja suunnistuksen kisan aikana. Hetken mietittyäni suostuin projektiin ja otin äkkilähdön Rovaniemelle, Kinnunen kertaa.

Viime vuonna Jaro Kinnunen oli ajanut Arctic Rallissa luokkavoittoon ollen koko kisan nopein kaksivetoisen kilpurin kuski. Tällä kertaa vastaavasta tuloksesta ei voinut haaveilla.

Niinpä minkäänlaisia tulostavoitteita ei etukäteen mietitty, kun vain vaativan reitin läpi pääsemistä oli järkevää tavoitella.

– Rallin alku sujui minulle vierasta autoa tunnustellessa. Avauspäivän lenkki oli erityisen haastava, jolloin minulle täysin uutta osuutta oli paljon. Erityisen vaikea oli vauhdikas Siikakämän erikoiskoe pimeässä ja lumipölyssä. Pidin yllä sellaista turvallista vauhtia, että pääsimme tietä pitkin maaliin.

– Toinen kisapäivä alkoi minulle tutuimmalla erikoiskokeella, Sarriojärvellä ja ajo tuntuikin mukavalta. Aivan rallin lopulla muutaman keskeytyksen myötä nousimme viidennelle sijalle omassa luokassa. Se oli reilusti yli odotusten!

– Viidennen sijan SM-pisteet ovat varmasti arvokkaita loppukautta ajatellen, koska tarkoitukseni on ajaa SM4-luokassa myös seuraavissa SM-osakilpailuissa, Jaro päättää.

Teksti ja kuvat: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli