Ralli 13.01.2020

Jaro Kinnunen tekee paluun SM-sarjaan välivuoden jälkeen

Jaro Kinnunen nähdään tällä kaudella nelivetoisen Mitsubishi Lancer Evo9:n ratissa. Kuva: Jarospeed

Usean kilpailukauden ajan Jaro Kinnusen nimi totuttiin näkemään Ralli SM -sarjan kaksivetoisten luokan kärkikahinoissa. Suurin menestys Jarospeed-tiimin kohdalle osui kaudella 2018, jolloin tuloksena oli Suomen mestaruus SM3-luokassa.

Sen jälkeen tiimissä vietettiin välivuotta, rakennettiin uutta ralliautoa ja kilpailtiin vain pariin otteeseen.

Kohta alkava kilpailukausi 2020 tarjoaa uudet haasteet Jaro Kinnuselle, kun espoolainen siirtyy nelivetoisten autojen SM2-luokkaan Mitsubishi Lancer Evo9 -mallin ratissa.

– Kalusto hankittiin jo hyvissä ajoin viime vuonna ja parissa kisassa oltiin testimielellä liikkeellä. Kilpuri on käyty huolella läpi, kun viime kausi antoi mahdollisuuden kerätä uusia voimavaroja ja vetää henkeä kisatouhuista, Kinnunen selvitti.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät uuteen luokkaan haastajina, mutta tarkoitus on myös menestyä kovassa seurassa.

– Rovaniemen Tunturiralli on pitkä kisa ja tasaisuus on valttia. Ennen kisaa päästiin ajamaan piikkipyörillä kaksi päivää treeniä. Auto tuntuu hyvältä ja ajo sujuu jo kohtuullisesti.

Kuljettaja myöntää, että ajoa on helppo vielä parantaa, ja pitkässä kisassa kehitystä varmasti tapahtuukin.

– Tarkoituksena on vetää nousujohteinen suoritus. Tavoite Tunturissa on asetettu podiumille SM2-luokassa. Suuri kiitos yhteistyökumppaneille, sillä ilman heitä ei legendaariseen Rovaniemen kilpailuun olisi voitu osallistua, Kinnunen päätti.

SM-sarjan avauskilpailu käynnistyy perjantaina 17.1. iltapäivällä viiden erikoiskokeen merkeissä. Toisena kilpailupäivänä lauantaina on ohjelmassa myös viisi pätkää kunnon talvisissa lumiolosuhteissa.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli