Ralli 02.03.2020

Jaro Kinnunen päätti talvikauden podiumille

Jaro Kinnunen oli mukana SM2-luokan voittotaistossa. Kuva: Jarno Saari.

Ralli SM -sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Joensuun Itärallin haastavilla erikoiskokeilla lauantaina. Jaro Kinnunen oli hyvässä vauhdissa SM2-luokassa ja kovan kamppailun jälkeen Mitsubishi-kuljettaja pokkasi kolmannen sijan.

Edelle ehtivät Ville Hautamäki ja Riku Tahko. Kinnusen ero luokkavoittoon oli 15,4 sekuntia.

Edellisen Mikkelin osakilpailun voiton jälkeen nyt saavutettu palkintopallin kolmas koroke ei täysin tyydyttänyt Jarospeedin kuljettajaa.

– Käytännössä voittomahkut menivät EK3:lla, joka oli rallin pisin pätkä. Päätin yrittää ajaa siellä rajummin vastoin omaa luontaista ajotyyliäni. Kello sitten kertoi, että se taktiikka ei toiminut, Kinnunen myönsi.

Itärallin kahden ensimmäisen erikoiskokeen ajan Kinnunen piti hallussaan niukkaa johtopaikkaa, mutta putosi sen jälkeen kolmanneksi.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka kellottivat vielä pohja-ajat kahdelle viimeiselle pikikselle, mutta pitkällä kolmos-EK:lla menetettyä aikaa ei enää saatu ajettua kiinni.

– Loppupätkät näyttivät, että sellainen keula edellä ajaminen toimii paremmin. Siihen olen tyytyväinen, että pystytään olemaan vauhdin puolesta uudessa luokassa kilpailukykyisiä. Tästä tähdätään hyvillä mielin kohti kesäkautta, Kinnunen päätti.

SM-sarja jatkuu Kouvolassa 12.-13. kesäkuuta. Kinnunen jää odottamaan kesän ralleja SM-pistetaulukon viidennellä sijalla.

Teksti: Jarno Saari, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli