Ralli 10.02.2020

Jaro Kinnunen nousi voittokantaan uudessa luokassa

Jaro Kinnunen oli SM2-luokan ykkönen SM Vaakuna-rallissa. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Yhden välivuoden jälkeen Ralli SM -sarjaan palannut Jaro Kinnunen ajoi komeaan voittoon kauden toisessa osakilpailussa Mikkelin Vaakuna-rallissa. SM2-luokka on uudistunut voimakkaasti kaluston ja kuljettajien osalta, ja Kinnunen toimii yhtenä luokan uutena kilpailijana.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka joutuivat keskeyttämään teknisten ongelmien vuoksi kauden avauskilpailussa, mutta viikonloppuna Mikkelissä he saavuttivat täyden pistepotin.

Mitsubishi Lancerilla kilpailevan kaksikon osalta ralli käynnistyi hieman yskähdellen:

– Spinnasin EK2:lla ja jouduin peruttamaan. Pätkän maalissa odotti iso yllätys, kun siitä huolimatta vedettiin pohja-aika. Päätettiin sen jälkeen Tuukan kanssa, että ajetaan omaa ajoa ja pyritään välttämään virheet, Kinnunen raportoi.

Kinnusen autokunta kävi kisan ajan tiukkaa sekuntikamppailua Riku Tahkon kanssa. Kinnusen johtoasema oli 2,1 sekuntia kuudennen erikoiskokeen jälkeen.

– Harmittavasti Rikulle tuli teknisiä ongelmia ja kaksinkamppailu päättyi siihen. Sen jälkeen meidän johto oli noin puoli minuuttia, jonka myötä otettiin kaksi viimeistä pikistä aika iisisti.

Kisan jälkeen Jarospeed-tiimin ralliauto pääsi jälkikatsastukseen, jossa kalusto todettiin sääntöjen mukaiseksi.

– Olen tosi tyytyväinen omaan suoritukseen, kun lähtökohdat otetaan huomioon. Alkutalven aikana ei ole paljoa päästy ajamaan. Perusvauhti tuntuu olevan hyvällä tasolla. Pystyn parantamaan tästä aika helposti, kun pienet virheet saadaan karsittua pois, Jaro summasi.

Jaro Kinnunen nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa kolmanneksi. Talvikauden päätöskilpailu ajetaan 29. helmikuuta Joensuussa.

Teksti: Jaro Kinnusen tiedotus, Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli