Ralli 02.09.2018

Jaro Kinnunen jatkaa selvässä SM-pistejohdossa kohti finaalia

Jaro Kinnunen johtaa SM3-luokkaa selvällä erolla ennen kauden viimeistä osakilpailua. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Sastamalassa ei tuonut vielä ratkaisua SM3-luokan mitalisijojen suhteen. Koko kauden ajan luokan pistejohdossa ollut Jaro Kinnunen omasi saumat mestaruuteen jo Enset-rallissa, mutta se olisi vaatinut voittoa tai muiden kärkikuskien epäonnistumista.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka sijoittuivat lauantaina ajetussa rallissa luokan viidenneksi, joka ei Peugeot 208 R2 -kaksikkoa tyydyttänyt.

– Tulos oli pieni pettymys, kun tavoitteet ja vauhti eivät olleet sillä tasolla kuin oli ennakoitu. Alussa kyllä yritettiin, mutta ajo tökki, tuli liian leveitä ajolinjoja ja pienet virheet maksoivat, Jaro myönteli.

– Aina ne virheet verottavat meidän kivikovassa luokassa. Täysillä täytyy ajaa ja ottaa riskejäkin, että kärkivauhtiin pääsee. Kun alussa ei päästy hyvään vauhtiin, sen jälkeen ei nähty järkeväksi lähteä repimään väkisin.

Kinnunen totesi, että kovaa toki ajettiin, vaikka viimeinen puristus jätettiin pois.

– Nelospätkällä meidän eteen nostettiin edellä kaatanut kilpailija. Jouduttiin ajamaan sen auton perässä puolet pätkästä, ja aikaa meni lähes kymmenen sekuntia hukkaan.

– Se ei meidän kisan kulkua juuri muuttanut, mutta yhden sijan se lopputulosta verotti. Meillä oli tiukka vääntö lopussa nelospaikasta, mutta jouduimme taipumaan 0,4 sekunnin erolla viidenneksi, Jaro Kinnunen summasi.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu koittaa Turun ja Salon suunnalla 28.-29. syyskuuta.

SM3-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 112
2. Samuli Vuorisalo 84
3. Niko Mäkinen 69
4. Henri Hokkala 65
5. Jussi Lindberg 57

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli