Ralli 13.03.2016

Jaro Kinnunen fiilisteli vajaatehoisella autolla neljänneksi

Jaro Kinnunen sijoittui SM4-luokan neljänneksi Tahko-Rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Viikonloppuna ajettu Nilsiän Tahko-ralli päätti SM-sarjan talvikauden. Kaksipäiväinen kilpailu ei suinkaan ollut helppo Jaro Kinnuselle, mutta espoolainen toi kokemuksellaan auton maaliin SM4-luokan neljännelle sijalle.

Jarospeed-tiimi tiedosti, että talven aikana rakennettu Honda Civic ei ollut vielä täydessä kilpailuiskussa, koska varsinaista kisamoottoria ei saatu kaikkien osien puolesta kuntoon. Niinpä autoon asennettiin vakiomoottori, jonka teholukemat ovat varsin vaatimattomat kilpakumppaneiden kalustoon nähden.

– Rallin avauspäivä oli vaikea. Auto oli vieras ja haastava keli laittoi kuskin nostelemaan reilusti. Eikä pienet tekniset ongelmat mitenkään helpottanut tilannetta. Toinen erikoiskoe jääradalla meni vanhoja sprinttiaikoja muistellessa ja siellä aika oli ihan ok, totesi puoli sekuntia pohja-ajasta jäänyt Kinnunen.

Kinnusen kartanlukija Pasi Haatajan sijoitus ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen oli luokassaan yhdeksäs.

– Toinen päivä lähti paremmin liikkeelle ja oikeastaan koko päivä meni mukavasti fiilistellessä. Tulostavoitteita ei asetettu, vaan lähdimme pitämään hauskaa.

– Iltapäivällä autossa ilmeni ongelmia, mutta tiesin sen kestävän maaliin ilman turhaa revittelyä. Muutaman keskeytyksen myötä sijoituksemme oli jopa yli odotusten, joskaan vauhti ei kenenkään päätä huimannut.

– Kesäkaudelle päivitellään tiimin kanssa kilpuria ja lähdetään fiilistelemään lisää, Jaro päätti tyytyväisenä.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta