Classic RR 12.06.2016

Jarno Saarista muisteltiin nimekkäällä joukolla Ahvenistolla

Ahveniston rata Hämeenlinnassa toimi näyttämönä vuoden 1972 maailmanmestari Jarno Saarisen muistotapahtumalle. Kuva: Nita Korhonen

Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla järjestettiin lauantaina historian ensimmäinen Jarno Saarinen Memory GP, joka keräsi klassikkopyörien sarviin nimekkään joukon kuljettajia eri maista.

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn soololuokkien ainoa maailmanmestari Jarno Saarinen menehtyi traagisesti Monzan MM-osakilpailussa vuonna 1973 ollessaan uransa huipulla matkalla kohti kahta maailmanmestaruutta. Nyt, 43 vuotta myöhemmin miehen kunniaksi järjestettiin Jarno Saarinen Memory GP, joka ajettiin Ahveniston moottoriradalla lauantaina. Yksi kuuluisimmista Ahvenistolla ajetuista kaksipyöräisten kilpailuista oli kansainvälinen FIM-Prize osakilpailu, jota mukaillen myös lauantain tapahtuma vietiin läpi. Radalla nähtiin pyöriä luokissa 50-125cc, 250cc, FIM-prize 350-750cc, kansallinen superbike 750-1200cc ja sivuvaunut.

Soili Karme (vas) toimi tapahtuman suojelijana. Myös Aki Ajo vieraili Ahvenistolla. Kuva: Nita Korhonen

Soili Karme (vas.) toimi tapahtuman suojelijana. Myös Aki Ajo vieraili Ahvenistolla. Kuva: Nita Korhonen

Saarisen leski, Soili Karme, joka kiersi aikanaan MM-sirkuksen mukana Jarnon tiimin tärkeänä osapuolena, toimi tapahtuman suojelijana.

– Täällä on mukavaa vanhaa nostalgiaa. Tämä tapahtuma merkitsee paljon, se on todella iso kunnianosoitus Jarnolle ja olen siitä erittäin mielissäni. Jopa hänen päämekaanikkonsa Vince French oli kutsuttu paikalle Englannista. Olen nähnyt täällä niin paljon tuttuja etten ehdi edes kaikkien kanssa puhua, Karme totesi.

Jarnon veli Jari Saarinen vierellään Jarnon vanhat pyörät ja peräkärry, joka toimi hänen kuljetuskalustonaan MM-kilpailuissa. Kuva: Nita Korhonen

Jarnon veli Jari Saarinen vierellään Jarnon vanhat pyörät ja peräkärry, joka toimi Saarisen pariskunnan kuljetuskalustona MM-kilpailuissa. Kuva: Nita Korhonen

Radalla nähtiin myös Jarnon veli Jari Saarinen, joka niinikään oli otettu hienosta tapahtumasta.

– Tämä on hieno juttu, että tällainen tapahtuma järjestettiin. Se on suuri kunnianosoitus Jarnolle. Ei sanoin osaa kuvailla, on se niin hienoa, Saarinen kiitteli.

Matti Salonen aikoo ajaa "niin kauan kunnes se kielletään". Kuva: Nita Korhonen

Matti Salonen aikoo ajaa “niin kauan kunnes se kielletään”. Kuva: Nita Korhonen

Jarnon kanssa kilparatoja kiertänyt Matti Salonen muisteli ystäväänsä lämmöllä.

– Totta kai haikein mielin muistelen Jarnoa täällä, ajettiinhan me monta vuotta yhdessä, mutta siitä on sitten maailma mennyt etteenpäin kamalasti ja onneksi ollaan saatu hengittää tässä, etenkin Pyynikin valtiaana tunnettu Salonen kertoili.

Mies nautti selvästi päästessään taas vetämään Ahveniston mutkikkaalle radalle.

– Hienolta se tietysti tuntui, kun ajaa saa. Kuudeskymmenes kesä on menossa pyörän päällä ja 55 vuotta on ensimmäisestä Ruissalon ajosta. Niin kauan ajetaan, kunnes se kielletään, Salonen naureskeli.

Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen ovat Jarnon ja Mika Kallion ohella ainoat suomalaiset ratamoottoripyöräilyn soololuokkien MM-mitaleita saavuttaneet kuljettajat. Kuva: Nita Korhonen

Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen ovat Jarnon ja Mika Kallion ohella ainoat suomalaiset ratamoottoripyöräilyn soololuokissa MM-mitaleita saavuttaneet kuljettajat. Kuva: Nita Korhonen

Tapahtumassa nähtiin myös kaksi MM-mitalistia, kun Saarisen kollegat Tepi Länsivuori ja Pentti Korhonen päästelivät pitkästä aikaa Ahveniston radalla.

– Hullulta tuntui hiljaa ajaa, mutta on se vaan höpsöä ollut, kun siellä on joskus kovaakin ajettu. Hullun hommaa, Tepi Länsivuori veisteli tuttuun tyyliinsä.

Tapahtumassa nähtiin myös ulkomaalaisia kuljettajia. Bo Granath saapui Ruotsista. Takana Jokke Ryhänen. Kuva: Nita Korhonen

Ahvenistolla nähtiin myös ulkomaalaisia kuljettajia. Bo Granath saapui Ruotsista. Takana kypärä päässä Jokke Ryhänen. Kuva: Nita Korhonen

Pentti Korhonen kiitteli tapahtuman järjestelyitä.

– Kyllähän tämä on tapahtumana mukava, että Suomeen on tällainen saatu. Yleisöä olisi voinut olla hieman enemmän, mutta tänä viikonloppuna on niin paljon yhteensattumia, kun Heinolassa on enduron ja Laukassa F2-veneiden MM-osakilpailu ja kaikkea muuta ympäriinsä, niin joka paikkaan ei tietysti riitä yleisöä. Kaiken kaikkiaan täällä on ollut mielenkiintoista nähdä vanhoja vehkeitä ja vanhoja kuskeja, mekaanikkoja ja ulkomaalaisiakin on ollut mukavasti mukana.

Eero Hyvärinen on ajanut edelliskerran Ahveniston radalla vuonna 1984. Kuva: Nita Korhonen

Eero Hyvärinen on ajanut edelliskerran Ahveniston radalla vuonna 1984. Kuva: Nita Korhonen

Niinikään Eero Hyvärinen nautiskeli Ahveniston tunnelmasta.

– Ihan mukavaahan siellä oli ajaa pitkästä aikaa. Rata on edelleen mukava, tämä on paras rata minun mielestäni Suomessa, viimeksi Ahvenistolla vuonna 1984 ajanut Hyvärinen iloitsi.

Tapahtuman ideoijana ja promoottorina toimi Harri Rintamäki. Kuva: Nita Korhonen

Tapahtuman ideoijana ja promoottorina toimi Harri Rintamäki. Kuva: Nita Korhonen

 

Lisätietoa: jarnosaarinengp.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat