Ralli 28.02.2019

Järjestäjät valmiina SM Itäralliin – SM-luokissa mielenkiintoisia sarjatilanteita

Emil Lindholm voitti SM-kauden avauksen. Kuva: Taneli Niinimäki

Lauantaisen SM Itärallin viimeiset järjestelyt ovat loppusuoralla. Joensuussa odotetaan jo innolla kaupunkiin saapuvaa rallikaravaania, joka täyttää hotellit ja katukuvan.

Talven säät ovat olleet vaihtelevia viime viikkoina. Onneksi alkutalven runsaat lumisateet pitävät huolen siitä, että penkkoja on vielä jäljellä. Säätiedotuskin lupailee mukavaa pikku pakkasta ja poutaa kilpailuviikonlopulle.

– Viime vuonna järjestimme kilpailun muutaman vuoden tauon jälkeen ja se onnistui yli odotusten. Kilpailusta saatu palaute oli lähes erinomainen ja se antoi uutta potkua koko järjestelyporukalle. Tänä vuonna tavoitteemme on suoriutua vielä hieman paremmin ja tarjota kaikille hieno rallielämys SM Itärallin parissa, kertovat kilpailunjohtajat Mika Väänänen ja Vesa Laurell.

Ralli SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailuun lähdetään SM1-luokassa edellisen kilpailun voittajan, Teemu Asunmaan johdolla. Toisena pisteissä on konkari Juha Salo ja kolmantena avausosakilpailun voittaja Emil Lindholm. Hän joutui jättämään edellisen kilpailun väliin osallistuttuaan Ruotsin MM-ralliin. Edellä mainittujen lisäksi kärkikahinoissa nähdään varmasti myös Henrik Pietarinen, Kristian Kiviniemi ja Jari Ketomaa.

SM2-luokassa kauden molemmat kilpailut voittanut Esa Ruotsalainen lähtee hakemaan hattutemppua kartturinsa Hannu Lammisen kanssa. Ville Hautamäki lähtee haastamaan Ruotsalaista 16 pisteen takaa-ajo matkalta. Kolmantena pisteissä on Ari-Pekka Koivisto.

SM3-luokassa pistetilanne on tiukka ennen Itärallia. Kolmen kärki mahtuu viiden pisteen sisään. Pistejohdossa viikonlopun kilpailuun starttaa Roni Kauppi. Toisena on Arttu Lähdeniemi ja kolmantena Aleksi Röyhkiö.

SM4-luokassa osallistujamäärä on ilahduttavan suuri Itärallissa. Tässä luokassa pistejohtajana reitille ampaisee Jani Seppälä. Toisena pisteissä on Sami Korvola ja kolmantena vasta edellisestä osakilpailusta kautensa aloittanut Jesse Turunen.

SM-kärjen lisäksi kannattaa seurata WRC-debyytin tekevää Takamoto Katsutaa. Nuori japanilainen rallilupaus käskyttää Toyotan Yaris WRC:tä ja starttaa reitille numerolla yksi.

Yleisölle tarjolla on turvallisia ja huikeita katsomoalueita ympäri reittiä.

Tänä vuonna järjestäjät ovat panostaneet myös yleisöön, joka ei välttämättä halua lähteä metsäerikoiskokeille. Torille on helppo saapua seuraamaan kilpailun starttia lauantaina kello 10 alkaen.

Huoltoparkki puolestaan sijaitsee muutaman kilometrin päässä ja kilpailun huipentava yleisöerikoiskoe raviradalla myös aivan keskustan tuntumassa. Raviradalle pääsee sekä omalla autolla että ilmaisella bussikuljetuksella keskustasta.

Kaikista näistä löydät lisätietoja rallioppaasta, joka tulee myyntiin perjantaina 1.3. kello 15. Myyntipaikat ja kilpailujen tarkemmat tiedot löydät SM Itärallin kotisivuilta.

SM Itäralli kotisivut www.itaralli.fi
SM Itäralli Facebook www.facebook.com/itaralli2019
SM Itäralli Instagram www.instagram.com/itarallijoensuu

Teksti: Timo Louhelainen / SM Itärallin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli