Ralli 18.04.2016

Jari-Matti Latvala Meksikon voiton jälkeen luottavaisena Argentiinaan

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila aikovat jatkaa voittokulkuaan myös Argentiinassa. Kuva: Volkswagen Motorsport

Kauden toinen soralla ajettava MM-ralli, Argentiinan MM-ralli, käynnistyy perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Argentiinassa lähtöviivalla nähdään yksi suomalainen kilpailijapari. Volkswagen Motorsportin Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila edustavat suomalaisvärejä kuninkuusluokassa Volkswagen Polo R WRC:llä. Jari-Matti Latvala avasi pistetilinsä komeasti voitolla edellisessä MM-sarjan osakilpailussa Meksikossa ja nyt ovat lisäpisteet haussa.

WRC2 -luokassa tänä vuonna ajava nuori Teemu Suninenkin matkusti Argentiinaan. Kyseessä on kuitenkin puhdas “opintomatka” sillä hän vain nuotitaa kilpailun, saaden jatkoa varten hyvän tuntuman tiestöön vaikka ei tällä kertaa kisaa ajakkaan.

Jari-Matti Latvala, WRC, Volkswagen Polo R WRC #2, Volkswagen Motorsport:
“Meksikon MM-rallin voiton jälkeen minulle tuli tunne, että nyt kausi lähti todella käyntiin. Samalla fiiliksellä jatketaan Argentiinassa sillä suunta on hyvä.”

“Valmistaudun Argentiinan kisaan aivan kuten Meksikoonkin. Lähden kuudentena reitille ja siitä on meille vähän etua – jos erikoiskokeet pysyvät kuivina.”

“Tänä vuonna ajetaan lukumääräisesti enemmän erikoiskokeita kuin viime vuonna, mutta ne ovat vähän lyhyempiä. Pidän tästä formaatista, minulle on myös mieleen että on sekoitettu vanhoja ja uusia erikoiskokeita, noin neljännes kisasta on kokonaan uutta. Tarvitaan siis uusia nuotteja, mutta se on sama kaikille kilpailijoille. ”

“Eniten odotan Mina Clavero -erikoiskoetta joka ajetaan sunnuntaina. Se ajettiin viimeksi vuonna 2013.”

Argentiinan MM-ralli 2016 haastaa kilpailijat

Argentiinan MM-ralli haastaa kilpailijat toisistaan poikkeavilla erikoiskokeilla, joita ajetaan Santa Rosa de Calamuchita -laakson pehmeillä sorateillä sekä Traslasierran vuoriston kapeilla ja kivisillä teillä. Pehmeät soratiet muuttuvat erityisen haastaviksi toisella ajokerralla niihin todennäköisesti syntyvien syvien ajourien vuoksi. Oman lisänsä rallin erikoiskokeisiin tuovat useat laaksoihin valuvat purot, jotka sadekelillä saattavat kasvaa melkeinpä joiksi, joiden yli on ajettava.

Aikaeroa Suomen ja Argentiinan välillä on 6 tuntia, jonka verran Argentiinan kello on Suomen aikaa jäljessä. Ralli alkaa Argentiinassa torstaina kello 19.00, Suomessa kello on tuolloin 1.00 aamuyöllä perjantaina.

Kilpailijoiden urakka alkaa tiistaiaamuna reittiin tutustumisella. Torstaiaamuna ajetaan shakedown Cabalangossa. Varsinainen kilpailu alkaa kello 19 avajaisseremonioilla ja kyseisellä Cordoba Cityn Super Special Stagella.

Perjantain erikoiskoekilometrit koostuvat 4 erilaisesta pätkästä, joista jokainen ajetaan kahteen kertaan. Päivä on pitkä, sillä kilpailijat starttaavat kisaan jo aamukuudelta, ensimmäinen erikoiskoe ajetaan kuitenkin klo 8.15 alkaen  (suomessa kello on 14.15) ja ovat illalla osan maalissa vasta yhdeksältä. Erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 150,08.

Lauantaina ajetaan kaikkiaan 6 erikoiskoetta, joista kertyy kilometrejä yhteensä 157,82. Lauantain aikataulu on hieman perjantaita tiivistetympi, ja silloin ajetaan mm. kisan pisin erikoiskoe Los Gigantes, jolla on mittaa 38,68 kilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan 8.58, jolloin kello Suomessa on 14.58.

Sunnuntaille ajettavaa jää kolmen erikoiskokeen verran, EK-kilometrimäärän ollessa 55,28. Ensimmäinen EK ajetaan klo 9.08, eli 15.08 Suomenaikaa. Kilpailun viimeisenä erikoiskokeena eli Power Stagena on 16,32 kilometrinen El Condor, jossa on jaossa lisäpisteitä kolmelle ensimmäiselle.

Tarkempi reittiaikataulu

Kilpailuun ilmoittautuneiden lista.

Kilpailun kokonaispituus: 1333,26 km
Erikoiskoekilometrejä: 364,68 km  (27,35 %)
Erikoiskokeiden määrä: 18

LISÄTIETOJA
Sarjan sivu wrc.com
FIA:n MM-rallisarjan verkkosivu
Rally Argentiina -kilpailun oma verkkosivu

TILASTOT
MM-pisteet

SOSIAALINEN MEDIA
Twitter: @OfficialWRC, @rallyargentina
Facebook: facebook.com/rallyargentina

MM-RALLI SUOMEN TELEVISIOSSA
Suomessa MM-rallin televisioi Nelonen Pro.
Televisioaikataulut löydät tästä.

Teksti: Neste Ralli Mediapalvelut

Uusimmat

Lisää aiheesta