Ralli 27.01.2018

Jari-Matti Latvala kolmantena Monte Carlon lauantain jälkeen

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila lähtevät hyvistä asemista viimeiseen kilpailupäivään. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Monte Carlon MM-rallin lauantaipäivä päättyi suomalaisittain lupaavasti. Jari-Matti Latvala on viimeisen erikoiskokeen jälkeen kolmantena ennen sunnuntain finaalipäivää. Esapekka Lapin rengas puhkesi EK 11:lla, mutta mies onnistui kirimään itsensä neljänneksi ohi Kris Meeken. Teemu Suninenkin onnistui jatkamaan rallitaivaltaan eilisestä ulosajosta huolimatta.

Monte Carlon lauantai ei päästänyt yhtäkään kuljettajaa helpolla, sillä edellisenä yönä satanut lumipeite teki ajamisesta vähintäänkin haastavaa. Myös Latvala yhtyi muiden kuljettajien puheisiin kelin haastavuudesta.

– Tämä aamu oli todella vaikea, mutta onnistuimme kiipeämään kokonaistuloksissa kolmanneksi mikä on mahtavaa! Täytyy sanoa että tiimikaverini Ott Tänak on todella vahva tänä viikonloppuna. Hän on ajanut todella hyvin. Olemme tyytyväisiä kolmanteen sijaan ja yritetään pitää sijoitus tällaisena, kertasi Latvala lauantaipäivän puolivälissä.

Esapekka Lappi kärsi rengasrikosta 11. erikoiskokeella, mutta ajoi päivän viimeisen 13. erikoiskokeen maaliin kokonaistuloksissa neljäntenä. Eroa Meekeen on ennen sunnuntaipäivää ainoastaan 1,6 sekuntia, joten löysäilyyn ei ole huomennakaan varaa.

Teemu Sunisen matka päättyi eilen viilentävään jokiveteen, mutta tiimi onnistui saamaan miehen takaisin rallipolulle lauantain kilpailuihin.

– Tänään erikoiskoeajat ovat olleet meillä hyviä, vaikkakin olosuhteet ovat olleet todella haastavat aamuisen lumen ja loskan vuoksi. Heti jos ajautui ulos urilta tuntui kuin olisi ajanut jäällä nastattomilla renkailla. Oli siis vaikeaa ajaa nopeasti mutta onnistuimme saamaan hyviä erikoiskoeaikoja ja oppimaan tästä päivästä, kiitteli Suninen.

Kalle Rovanperä on luokkansa toisella sijalla lähdettäessä sunnuntaipäivään, ja kokonaistuloksissa nuori mies on hienosti sijalla 11.

Monte Carlon MM-rallia johtaa Sebastien Ogier ennen viimeistä sunnuntain kilpailupäivää.

Tulokset lauantaipäivän jälkeen:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3h30m30.9s
2. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +33.5s
3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1m32.7s
4. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +4m38.5s
5. Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +4m40.1s
6. Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +5m00.2s
7. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +5m33.6s
8. Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Ford Fiesta WRC) +5m43.4s
9. Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +8m49.0s
10. Jan Kopecky/Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +14m04.4s

Lisää tuloksia täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli