Ralli 14.02.2016

Jari-Matti Latvala: Katse on jo suunnattu Meksikoon

Jari-Matti Latvala, kuva Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Heti perjantaina Jari-Matti Latvalan ajauduttua vaikeuksiin, oli peli rallin yleiskilpailun osalta pelattu. Latvala raahautui läpi päivän takavetoiseksi muuttuneella autollaan ja tippui kärkitaistelusta.

Latvalan loppukiri ei sijoitusta nostanut MM-pisteille asti. Myöskään kisan päättäneeltä Power Stagelta ei lisäpinnoja herunut, joten miehen saldo näyttää edelleen pyöreätä nollaa.

– Nyt katse on jo suunnattu Meksikoon. Ei tässä kannata menneitä sen enempää murehtia. Toivotaan, että sieltä eteenpäin lähtisi sitten jo kulkemaan.
WRC2 -luokan MM-jahdissa oleva Esapekka Lappi piristyi alkuerikoiskokeiden jälkeen, ja sai Skodansa haluttuun vauhtiin. Pieni ojassa käynti ja paha flunssa verottivat kuitenkin vauhtia.

Takaa-ajossa Lappi onnistui varsin mallikelpoisesti. Hyvät erikoiskoeajat nostivat miehen lopulta luokkansa kolmossijalle.

– Maaliin kun jaksoin ajaa, niin tulos oli lopulta hyvä. Tästä on hyvä lähteä taistelemaan mestaruudesta, Lappi tuumaili.

Parhaimmasta suomalaistuloksesta tällä kertaa vastasi Teemu Suninen, jolla Ruotsin osakilpailu ei kuulunut varsinaiseen MM-ohjelmaan. Niinpä Suninen ajoi ainoastaan RC2 -luokan kunniasta, ja hyvin ajoikin.

Viimeisen erikoiskokeen rypistys nosti Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan luokan kakkoseksi 0,1 sekunnin erolla niin ikään Skodalla ajavaan Pontus Tidemandiin.

Samalla tuli myös yleiskilpailun kymmenes sija ja yksi MM-piste.

– No, olihan se tarkkaa ajoa loppuun asti. Yksi sija noustiin ja se oli tärkeä juttu. Meksiko on taas meille uusi kokemus. Eiköhän sielläkin pidä vain koettaa maltilla mennä, Suninen suunnitteli.

Screen Shot 2016-02-14 at 20.25.52

Meksikon MM-ralli ajetaan 3. – 6.3.

Teksti: Miika Wuorela / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli