Ralli 27.08.2017

Jari Huttusen kärkitaistelu katkesi ulosajoon

KuvassaJari Huttunen & Antti Linnaketo, Opel Adam R2. Kuva: Opel Motorsport

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen lähti viikonloppuna ajetussa Tshekin EM-rallissa jahtaamaan voittoa ja EM-sarjan Junior U27-luokan kärkipaikkaa. Tällä kertaa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kilpailu päättyi ulosajoon lauantaina iltapäivällä rallin neljännellä erikoiskokeella.

Opelin tehdastallin Adam R2:lla kilpaileva Huttunen oli keskeytyshetkellä luokassa toisena vain 1,2 sekuntia kärkipaikasta. Hän johti kilpailua kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, mutta kolmannella erikoiskokeella hän ajoi edellä lähteneen auton kiinni, ja ohituksessa kului sen verran aikaa, että kärkeen ehätti puolalaispilotti Aleks Zawada.

– Huolimattomuusvirhe hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa, jossa oli irtosoraa. Auton perä lähti vähän irti enkä ehtinyt korjata luisua ajoissa kapealla tiellä, joten sisäpuolen renkaat putosivat reunakiven yli. Siinä kohdassa oli puolentoista metrin pudotus pieneen puroon, jonne auto kellahti katolleen. Sitä tuskin olisi saatu nostettua edes suomalaisten rallikatsojien voimin.

Huttusella oli Tshekeissä hyvä mahdollisuus nousta EM-sarjan kärkeen, sillä hänen pahin kilpakumppaninsa Chris Ingram keskeytti jo perjantai-iltana auton eturipustuksen petettyä. Ingram jatkoi kilpailua lauantaina, mutta aikarangaistuksen myötä hän oli kaukana kärjestä.

– Sehän tässä eniten harmittaa, että ajoimme ilman turhia riskejä Chrisin keskeytettyä. Tällaiset tilanteet pitää kuitenkin osata hallita ja nyt se ei onnistunut, mutta varmasti tästäkin opitaan jotakin. Emme päässeet jatkamaan kisaan sunnuntaina, joten pisteitä ei nyt herunut.

EM-sarjassa on jäljellä kaksi osakilpailua. Syyskuun puolivälissä kilpaillaan Italiassa asfaltilla ja lokakuun toisena viikonloppuna Latviassa sorarallissa. Tshekin epäonnistumisesta huolimatta Huttusen mestaruusmahdollisuudet ovat vielä omissa käsissä. Mestaruudesta taistelevat kiivaimmin Huttunen, Ingram ja Tshekin osakilpailun voittanut Zawada.

– Siltähän se nyt näyttää, että loppukauden kisoissa sekä Ingram että Zawada on pidettävä takana. Kaikkeni yritän ja lasketaan niitä pisteitä sitten sen jälkeen. Nyt on muutaman viikon tauko ennen seuraavaa osakilpailua, joten hetken voi vetää henkeä, sanoo Huttunen, joka on heinäkuun puolivälistä alkaen ajanut peräti kuusi rallia.

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-14.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja:
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://www.czechrally.com/en/

Teksti: Jari Huttunen Racing / viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli