Ralli 23.10.2016

Jari Huttuselle Opelin tallisopimus rallin EM-sarjaan 2017

Jari Huttunen – Antti Linnaketo Kuva: ADAC Motorsport

ADAC Opel Rallye Cupin voittaja Jari Huttuselle Opelin tallisopimus rallin EM-sarjaan 2017.

ADAC Opel Rallye Cupin palkintojenjakotilaisuus myöhään lauantai-iltana Saksan Kirchamissa oli suomalaisjuhlaa. Sarjavoittoon ajanut 22-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen valittiin sarjan päätösosakilpailun jälkeen Opel Motorsportin tehdaskuljettajaksi kaudelle 2017.

Huttusen sopimus kattaa ensi vuoden EM-sarjan R2-luokan kaksivetoisella Opel Adamilla. EM-sarjan lisäksi hän ajaa Saksan MM-rallin sekä muita pienempiä ralleja Saksassa. Ensi kauden koko ohjelma tarkentuu myöhemmin.

– Aivan huippujuttu! Sarjaan lähdettiin juuri tämän tavoitteen takia ja nyt se on saavutettu. Sopimuksen tarkkoja yksityiskohtia en vielä tiedä, mutta on selvää, että ralliurani kannalta tällä on erittäin iso merkitys, Huttunen sanoo.

Uransa ensimmäistä kertaa asfalttiralleihin osallistunut Jari Huttunen oli kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Opelin merkkisarjassa ylivoimainen. Hän nappasi seitsemästä osakilpailusta kuusi voittoa ja yhden aikasakon rasittaman kolmossijan. Lisäksi Huttunen ajoi kaikissa osakilpailuissa eniten pohja-aikoja ja voitti lisäpisteitä tuoneet Power Stage -erikoiskokeet. Sarjan voitto ratkesi Huttuselle jo elokuussa viidennen osakilpailun jälkeen. Lopulta voittomarginaaliksi kertyi peräti 132 pistettä.

jari_huttunen
– Kauden alussa meillä ei ollut yhtään kokemusta asfalttiralleista eikä myöskään Saksasta, joten oma vauhti suhteessa uusiin kilpakumppaneihin oli täysi arvoitus. Voittovauhtiin päästiin heti ja kyllähän sarja meni kokonaisuutena täysin nappiin.

Viime vuonna rallin Suomen mestaruuden SM3-luokassa voittanut Huttunen päätti panostaa Saksan asfalttisarjaan osittain AKK Driver Academyn suosituksesta.

– Tämän kovempaa työnäytettä on vaikea antaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo harppasivat tämän vuoden aikana ison kehitysaskeleen lajitaitojen ja henkisen kantin osalta. Vuosi sitten ei olisi osattu kuvitella, että täysin asfaltilla ajettu rallisarja sujuisi näin suvereenisti suomalaiskomennossa, AKK Driver Academyn rallivalmentaja Tuomo Nikkola sanoo.

Myös ADAC Opel Rallye Cupin viimeinen kilpailu päättyi tänä viikonloppuna Huttusen voittoon. Hän ajoi 3-Städte-Rallyen osakilpailussa viidet luokkapohjat ja voitti kisan lopulta 12,4 sekunnin erolla tsekkikuljettaja Matej Kamenekiin. Kamenek ei ajanut ADAC Opel Rallye Cupin pisteistä vaan kilpaili erilaisella rengassäännöllä.

Sarjalaisista Huttusen jälkeen toiseksi korkeimmat pisteet ajoi Ruotsin Tom Kristensson, joka nousi samalla sarjakakkoseksi ennen maanmiestään Pontus Åhmannia. Huttunen nousi tsekkikuljettaja Kamenekin ohi hän paineli toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

– Tämän rallin alku oli meille vaikea eikä vauhti tyydyttänyt. Siitä sisuuntuneena hyökkäsimme lopussa ja sieltähän se vauhti löytyi. Voittoon on totta kai hienoa päättää tämä kausi.

Huttunen ajaa ensi vuonna rallin Euroopan mestaruussarjaa kaksivetoisten autojen R2-luokassa Opel Motorsportin tallissa Opel Adam R2:lla, joka on luokassaan erittäin kilpailukykyinen auto.  Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).

Jari Huttunen
Ikä: 22
Kotipaikka: Kiuruvesi
Ralliura:
ADAC Opel Rallye Cup mestari 2016
Rallin Suomen mestari, luokka SM3 2015
Ensimmäinen ralli: 2013
AKK Driver Academyn jäsen vuodesta 2013 alkaen
Kartingista 2 Suomen mestaruutta Rotax-luokasta 2011 ja 2012

ADAC Opel Rallye Cup 2016 loppupisteet, top 5
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 284
2. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 152
3. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 144
4. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 122
5. Tim Novak – Uros Ocvick, SLO 106

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland (2 osakilpailua)
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

www.jarihuttunenracing.fi

www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

Teksti: Jari Huttunen Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli