Ralli 04.05.2017

Jari Huttunen viikonloppuna vauhdissa Kanarian EM-rallissa

Jari Huttunen-Antti Linnaketo, Opel Adam R2. Kuva: Jari Huttunen Racing

Rallin EM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Kanarian saarten Gran Canarialla. Opel Motorsportin suomalaiskuljettaja Jari Huttunen jahtaa jälleen kisasta kärkisijoituksia Junior U27-luokassa. Avausosakilpailu Azoreilla huhtikuussa osoitti, että hän pystyy taistelemaan osakilpailuvoitoista heti tulokaskaudellaan. Siellä luokkavoitto valui käsistä viimeisellä erikoiskokeella sattuneen vetoakselirikon vuoksi.

Kanarian ralliin Huttunen lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkaan luottavaisin mielin, vaikka kokemusta sikäläisistä teistä on vain testierikoiskokeilta. Saaren asfalttitiet ovat ensipuraisun jälkeen miehen mieleen.

– Tiet ovat tavallaan ihan hienot, risteyksiä ei erikoiskokeilla juurikaan ole vaan ajo on pikemminkin hiukan ratamaista. Pito vaihtelee paljon sen mukaan, miten uutta tai vanhaa asfaltti on, ja se tuo varmasti haasteita ajamiseen.

Azorien avausosakilpailun perusteella Huttusen kovin kilpailija on brittiläinen tallikaveri Chris Ingram, joka nappasi sieltä voiton Huttusen keskeytettyä.

– Kanarialla tavoite on selkeä, pitää päästä maaliin ja saada hyvä sijoitus. Ingramilla on nyt täysi pistesarake ja meillä pyöreä nolla, joten se on pidettävä mielessä.

Ennen kilpailua Huttunen ajoi 40 kilometriä testiä ja autoa säädettiin jälleen paremmin käteen sopivaksi. Testin perusteella kaikki on kunnossa, mutta kysymyksiäkin mahtuu matkaan.

– Alussa on ajettava järkevästi ja tarkkailtava, miten renkaat kuluvat näissä olosuhteissa. Sääennusteen perusteella näyttäisi tulevan kuiva kisa ja se sopii minulle. Toisaalta erikoiskokeet käyvät välillä korkealla vuoristossa, joten sää saattaa vaihdella.

Kanarian EM-ralli starttaa perjantaina kello 12.00 Suomen aikaa. Kilpailussa ajetaan 12 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 200. Luvassa on kimurantteja kanarialaisia asfalttiteitä, jotka ovat suurelle osalle suomalaisista tuttuja lähinnä turistibussin ikkunasta. Maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat lauantai-iltana kello 20 maissa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 34.

Huttunen kilpailee rallin EM-sarjassa Junior U27-luokassa. Sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla. Kausi päättyy lokakuussa Latviaan. Huttusen tallikavereina Opelin tehdastiimissä ajavat tällä kaudella britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari.

Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-1.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Jari Huttunen
Ikä: 23
Kotipaikka: Kiuruvesi
Ralliura:
ADAC Opel Rallye Cup mestari 2016
Rallin Suomen mestari, luokka SM3 2015
Rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinto 2015
Ensimmäinen ralli: 2013
AKK Driver Academyn jäsen vuodesta 2013 alkaen
Kartingista 2 Suomen mestaruutta Rotax-luokasta 2011 ja 2012

www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-junior-team/aktuelles/

Teksti: Jari Huttunen Racing Tiedotus

Jari Huttunen aloittaa EM-rallisarjan Azoreilla

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli