Ralli 06.03.2016

Jari Huttunen nappasi voiton uransa ensimmäisestä asfalttirallista

Jari Huttunen – Antti Linnaketo ADAC Opel Rallye Cupin avausosakilpailun voittajat. Kuva: ADAC Motorsport

Saksan ADAC Opel Rallye Cup -sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt Jari Huttunen aloitti kautensa voitokkaasti Saarland-Pfalz Rallye nimeä kantaneessa avausosakilpailussa. Huttunen ajoi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa lauantai-iltana päättyneen kilpailun luokkavoittoon lähes minuutin erolla Slovenian Tim Novakiin.

St. Wendelin ympäristössä järjestetty ralli ajettiin erittäin vaikeissa olosuhteissa, sillä lumisade muutti asfalttitiet petollisen liukkaiksi. Olosuhteiden takia kaksi erikoiskoetta peruttiin, ja kisassa ajettiin lopulta 12 erikoiskoetta.  Kaikkiaan ensimmäistä asfalttiralliaan ajanut Huttunen kellotti erikoiskokeilla kuusi pohja-aikaa.

– Hieno, tavoitteenmukainen tulos vaikeasta kilpailusta. Lunta tai jäätä teillä ei paljoa ollut, mutta liukasta mutaa sitäkin enemmän. Välillä tuntui, että auto voi lähteä hanskasta ihan kävelyvauhdistakin, joten koko ajan piti olla erittäin tarkkana, Huttunen kertoo.

Kiuruveden 22-vuotiaan rallilupauksen kilpailu alkoi tunnustellen, ja ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuloksena oli neljäs sija. Lauantaina Huttusen tuttu vauhti löytyi ja hän nousi kilpailun kärkeen aamun toisen erikoiskokeen jälkeen.

– Perjantain ainoalla erikoiskokeella ajoimme varovasti ja hiukan mietin, miten vauhti riittää, kun eroa kärkeen tuli lyhyellä pätkällä 10 sekuntia. Lauantaiaamuna ajoimme lievästi ulos, mutta hävisimme pohjille silti vain 15 sekuntia. Siitä tiesin, että voittovauhdissa ollaan.

Suomalaispari lähti kilpailuun melko kylmiltään, koska kokemusta Saksan olosuhteista ei ollut. Myös merkkiluokan kilpailukalustona toimiva Opel Adam oli uusi tuttavuus, ennen rallia sillä ehdittiin ajamaan 70 kilometriä testiä.

– Auto ei ole tehokas, mutta se on tasapainoinen ajettava. Kilpakumppanien vauhdista ei ensimmäisen kilpailun perusteella vielä osaa paljoakaan sanoa, seuraava kisa kertoo varmasti enemmän kun olosuhteet ovat kesäisemmät. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Sarja jatkuu huhtikuun 15.-16. päivä ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg -nimisellä kilpailulla.

ADAC Opel Rallye Cup pistetilanne 1/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, 38
2. Tim Novak – Uros Ocvirk, 29
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson, 22
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth, 17
5. Calvin Beattie – Martin Brady, 16

Uusimmat

Lisää aiheesta