Ralli 02.03.2016

Jari Huttunen hakee voittoa Saksan asfalttisarjasta

Jari Huttunen - Antti Linnaketo matkalla Suomen mestareiksi vuonna 2015. Kuva: Taneli Niinimäki

Hallitseva ralliautoilun SM3-luokan Suomen mestari Jari Huttunen starttaa yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa viikonloppuna uusiin haasteisiin Opel Adam Rallye Cupin avausosakilpailussa Saksassa. Kahdeksan osakilpailun mittainen, Opelin Adam-malleilla kisattava asfalttisarja alkaa ADAC Saarland-Pfalz Rallye nimeä kantavalla rallilla, joka ajetaan perjantaina ja lauantaina St. Wendelin kaupungin ympäristössä lähellä Ranskan rajaa.

22-vuotias Huttunen voitti vuonna 2015 debyyttikaudellaan Ralli SM -sarjan kovatasoisen SM3-luokan. Vanhoilla meriiteillä ei kuitenkaan Saksassa juhlita, sillä nyt edessä on paljon uutta opittavaa. Matkaan lähdetään nöyrällä mielellä, mutta tavoite on kuitenkin selvä.

– Auto on uusi, asfalttitiet ovat uusi kokemus eikä minulla ole vielä käsitystä sarjan muiden kuljettajien tasosta. Tavoite on silti sama kuin aiemminkin, vain voitosta ajetaan, Jari Huttunen sanoo.

Ralli SM -sarjan jälkeen kansainvälinen asfalttisarja on Huttusen ralliuran seuraava askel eteenpäin. Pitkän kauden aikana haetaan kokemusta asfalttiajosta, uudentyyppisten erikoiskokeiden nuotittamisesta ja vaihtelevista sääolosuhteista, jotka Saksan asfalteilla ovat tyypillisesti erittäin suuressa roolissa.

– Oman mausteensa sarjaan tuo se, että loppukaudesta sarjassa parhaiten menestyneet pääsevät kilvoittelemaan paikasta Opelin R2-auton ratissa vuoden 2017 EM-sarjaan. Se on sarjavoiton ja asfalttikokemuksen hankkimisen lisäksi meidän tavoitteemme.

Kaikkiaan Opel Adam Rallye Cup käsittää kahdeksan osakilpailua, jotka ajetaan seitsemän eri kilpailuviikonlopun aikana eri puolilla Saksaa. Elokuussa Saksan MM-rallin yhteydessä ajetaan kaksoisosakilpailu. Sarjaan on ilmoittautunut 16 kuljettajaparia kuudesta eri maasta.  Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ovat tällä kaudella sarjan ainoat suomalaisedustajat.

Opel Adam Rallye Cupin osakilpailut 2016
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
www.jarihuttunenracing.fi

www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-cup/aktuelles/

Uusimmat

Lisää aiheesta