Ralli 17.07.2016

Jari Huttunen ajoi aikasakon rasittamana kolmanneksi Saksassa

Antti Linnaketo matkalla ADAC Opel Rallye Cupin 4. osakilpailun kolmossijalle. Kuva ADAC Motorsport.

Lauantai-iltana päättynyt ADAC Opel Rallye Cupin neljäs osakilpailu Saksan Thüringenissä toi sarjaa johtavalle Jari Huttuselle kolmossijan. Nuori suomalaiskuljettaja jäi kisan voittaneesta Ruotsin Pontus Åhmannista 16,6 sekuntia. Huttusen loppuaikaa rasitti 30 sekunnin aikasakko, jonka hän sai osuttuaan neljännellä erikoiskokeella hidastusshikaanin tolppaan.

Huttusen pistepussi karttui kilpailussa kolmossijan pisteiden lisäksi Power Stagen voittopisteillä ja kilpailussa eniten pohja-aikoja ajaneen autokunnan lisäpisteillä. Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo johtavat nyt Opel-merkkisarjaa 59 pisteen erolla Åhmanniin.

–  Aikasakon aiheuttanut tilanne oli ihan oma moka, joten sitä pidä liikaa jossitella vaan kärsiä itse seuraukset. Neloserikoiskokeella jarrutimme pitkän suoran puolivälissä olleeseen shikaaniin hiukan liian myöhään. Ajolinja meni pitkäksi ja auton keula tökkäsi tolppaan. Tiesimme, että shikaaniosumista voi tulla rangaistus. Kuulin 30 sekunnin aikasakosta vasta erikoiskoe yhdeksän jälkeen, joten aikamenetystä ei enää ehtinyt ajaa kokonaan kiinni.

Huttunen kellotti kisassa kaikkiaan neljä pohja-aikaa. Perjantain aloituspätkä sujui vielä tunnustellen, mutta lauantaina vauhti oli jälleen tuttua Huttusta.

– Nelospätkää lukuunottamatta olen ajooni ihan tyytyväinen. Alussa yli kahden kuukauden kilpailutauko näkyi. Tiet olivat huippunopeita, joten isoja eroja päässyt syntymään. Meillä oli myös kisan aikana teknisiä vaikeuksia auton pyörän kulmien kanssa.

ADAC Opel Rallye Cup jatkuu 18.-21.8. ajettavalla Saksan MM-rallilla, jossa sarjan kuljettajat ajavat kaksi omaa osakilpailuaan MM-rallin sisällä. Sarjasta on ajamatta vielä neljä osakilpailua.

– Sarjatilanne näyttää meidän kannaltamme edelleen erittäin hyvältä. Saksan MM-rallin yhteydessä ajettavat kaksi osakilpailua ovat sarjan kannalta todella tärkeitä. Ne ovat pitkiä ja haastavia kisapäiviä, joten yllätyksiä voi tulla. Mielenkiintoisia kokemuksia on varmasti luvassa.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 4/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 155

2. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 96

3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 77
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth GER, 65
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 63

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:

04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye  

15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland (kaksi osakilpailua)
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg  

21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

Teksti: Jari Huttunen Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli