Rallisprint 06.06.2019

Japan Motors Cupin päätösosakilpailut siirtyy Leviltä Napapiirille – vuonna 2020 ajetaan Levillä

Jarmo Autio vauhdissa Skoda Octavia WRC:llä edellisessä Raahen osakilpailussa. Kuva: Jani Kekoni

Vaikka kesä 2019 on vasta aluillaan, niin jo puolet kokonaan asfaltilla ajettavasta Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan osakilpailuista on ajettu, kun lähes sata kilpailijaa on mitannut paremmuuttaan niin Kauhavan kuin Raahen tuplakilpailuissa.

Seuraavana vuorossa on kesäkuun puolivälissä Nokialla ajettava osakilpailu, jonka ilmoittautuminen päättyy 10. kesäkuuta. Kolme viikkoa Nokian jälkeen kiivaat kilpakumppanit kohtaavat heinäkuisessa Vaalassa, jonka jälkeen jäljellä olisi enää elo-syyskuun vaihteessa Lapissa ajettavat sarjan päätösosakilpailut. Muuttuneista suunnitelmista johtuen alun perin Kittilän Levin maisemiin kohdennetut kilpailut on kuitekin nyt jouduttu siirtämään Rovaniemen Napapiirille.

– Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan kahden viimeisen osakilpailun järjestäjä eli Rovaniemen Urheiluautoilijat erinomaisesti tarttuivat kilpailijoiden toiveeseen, eli järjestää kilpailukauden huipennus Levin maisemissa. Kuitenkin järjestelyissä on ollut haasteita ja sen myötä he tekivät päätöksen siirtää projektia vuodella eteenpäin. Samassa yhteydessä he myös päättivät, että sarjamme päätösosakilpailut ajetaan heidän lähialueellaan eli Napapiirillä, ja että vuonna 2020 tullaan ajamaan Levillä. Näitä päätöksiä me kunnioitamme ja olemme kiitollisia, että saamme Joulupukin maisemissa mestaruuksia ratkoa sekä ennen kaikkea samalla alueella myös juhlistaa voittajia, promoottori Mika Myllylä kertoo.

– Levin osakilpailuviikonlopun suunnittelun aikana saimme huomata, että haasteet järjestää osakilpailut 170 kilometrin päässä päätoimialueeltamme olivat tälle vuodelle liian suuret ja siten päätimme siirtää tapahtumaa vuodella eteenpäin. Koska emme halunneet perua kilpailuviikonloppua, niin tulemme siis järjestämään Napapiirin Vauhtiajot nimen mukaisessa kohteessa eli Joulupukin pajan ja SantaParkin ympäristössä, jossa Drivers Lounge palvelee kuljettajia niin perjantaina 30.8. klo 14 ja lauantaina 31.8. klo 12 ajettavien kilpailujen ajan, Marjut Haiko Rovaniemen Urheiluautoilijoista jatkaa.

Pääpalkinnon eli Skoda Fabia henkilöauton luovutus viimeisen osakilpailun jälkeen

Kun lauantaina 31. elokuuta on Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan kahdeksas osakilpailu ajettu, niin illalla Ravintola Three Elvesin katon alla palkitaan menestyjät ja juhlitaan voittajia seisovan pöydän ääressä. Rovaniemen Urheiluautoilijat suosittelee kilpailijoita varaamaan jo nyt majoituksen esim. Santa Claus Holiday Village mökkikylästä, jossa pystyy huoltamaan kilpa-ajoneuvoa oman mökin pihalla. Lisäksi palkintotilaisuuden illalliskortit kannattaa hankkia etukäteen majoitusvarauksen yhteydessä. Varikkoalueella palvelevat ravintolat lounasaikaan ja rallitarjous seisovasta pöydästä on koko kilpailun ajan 9,90€. Ala carte keittiö on auki päivittäin 17.00-21.30.

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cup tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint