Rallisprint 07.10.2018

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjassa pääpalkintona henkilöauto – Cup-arvosta kilpaillaan vuoden tauon jälkeen

Japan Motors Cup asfalttirallisprintsarja käynnistyy toukokuussa 2019. Kuva: Jani Kekoni

Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n virallinen asfalttisprint Cup-mestaruus on jälleen jaossa, kun kesällä 2019 kilpailijat mittaavat paremmuuttaan yhteensä kahdeksassa Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan osakilpailussa. Näin vuonna 2003 alkunsa saanut asfalttisarja saa jatkoa osakilpailuissa, joista kaksi ajetaan rallisprintin SM-sarjan yhteydessä.

Toukokuun alussa Kauhavalta käynnistyvässä ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Kittilän Leville päättyvässä sarjassa niin yleisen luokan kuljettajat, kuin juniorit, naiset ja seniorit kisaavat Cup-mestarin tittelistä, jonka pääpalkintona on Skoda Fabia henkilöauto, muita esine- ja rahapalkintoja unohtamatta. Lisäksi nuoret kilpailevat omasta sarjamestaruudestaan, jonka pääpalkintona on kuljettajan ja kilpailukauden brändäys kaudelle 2020, muita esine- ja rahapalkintoja unohtamatta.

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan uutena vetäjänä on autourheilun todellinen erikoismies Mika Myllylä, jolta löytyy runsaasti kilpailukokemusta niin rallista kuin erityisesti rallisprintistä. Aikaisemmat kilpailukaudet Japan Motors Cup -sarjaa edeltäneen Future Cupin yleiskilpailun voitoista useita vuosia ajanutta Myllylää avustaa Erkki Koskelo, joka vuonna 2003 on perinteikkään asfalttisprintsarjan laittanut aluille. Lisäksi sarjaorganisaatiossa kilpailijoita palvelee Jyrki Lampela ja Jani Kekoni, jotka kummatkin ovat myöskin vuodesta 2003 lähtien toimineet asfalttisprintin sarjahistorian kaikkien aikaisempien promoottoreiden apuna.

– Minulle ralli ja erityisesti kesäinen asfalttirallisprint on ollut lähestulkoon elämäntapa ja kun kuluvana vuonna sarjaa ei järjestetty, niin kieltämättä hieman tylsä kesä on ollut. Kun AKK-Motorsport ry päätti jakaa sarjan promootio-oikeudet uudestaan, niin vuonna 2003 asfalttisarjan perustaneen Erkki Koskelon kanssa haettiin oikeuksia, ja kun ne saimme, niin nyt aikomuksenamme on palauttaa arvostettu kilpasarja sellaiseksi kuin se aikoinaan oli, eli enemmän rallisprintin ajan hengen mukaiseksi, Myllylä kertoo.

– Olemme loppukesän ajan tehneet valtavasti ns. pohjatöitä ja tiivissä yhteistyössä rallisprintin SM-sarjan kanssa olemme päättäneet, että kahdessa kesän kilpailussa kummankin sarjan kilpailijat keräävät sarjojen mestaruuspisteitä samoissa tapahtumissa. Näin kätevästi rallisprinttiä harrastava voi kesän kilpailuissa ajaa myös kolmasosan rallisprintin SM-sarjan osakilpailuista. Muutenkin kahdeksan osakilpailua kattava Japan Motors Cup asfalttisprintsarja sisältää erinomaisia autourheilutapahtumia niin Kauhavalla, Raahessa, Nokialla ja Rokualla kuin Levillä, joissa tarjolla on perinteikkäitä ja kovasti tykättyjä katuratoja, Koskelo jatkaa.

Uudistuksia pistelaskutavassa

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan voi voittaa ryhmästä ja luokasta riippumatta kilpailija, joka omassa sarjassaan kerännyt sarjasääntöjen mukaisesti eniten pisteitä. Osakilpailussa Cup-pisteet lasketaan jokaisesta ajetusta kierroksesta erikseen ja pisteisiin lasketaan sarjapistetaulukon mukaisesti siten, että jokainen saa sen pistemäärän mikä hänen sijoituksensa on sarjaan osallistuvista kilpailijoista omassa luokassaan kussakin lähdössä. Varsinaisiin loppupisteisiin lasketaan sarjan jokaisen lähdön (16 lähtöä) pisteet yhteensä, joista kolme huonointa lähtöä vähennetään pois.

Sarjapisteiden lisäksi jaetaan osakilpailuun osallistumisesta bonuspisteitä, sekä kuljettaja voi kaksi kertaa kauden aikana käyttää rallisprintin SM-sarjasta tutun ns. jokerikortin, eli haalia tuplapisteet kahdesta ennakkoon ilmoittamasta kilpailusta.

– Pistelasku on kaikille reilu ja sellainen, että se suosii tasaisesti osakilpailuissa menestyvää kuljettajaa. Koska kolme huonointa tulosta jätetään lopullisista tuloksista pois, on kilpailijalla siten kolme kertaa varaa myös epäonnistua. Lisäksi kun mukaan laskentaan osallistumisbonuspisteet sekä kaksi kertaa kauden aikana käytettävissä oleva jokerikortti tuplapisteiden keräämiseen, niin tulossa on varmasti yksi mieleenpainuvimmista kilpailukausista miesmuistiin, pistelaskuyhtälöistä vastaava sarjasihteeri Jyrki Lampela kertoo.

– Vuodesta 2003 lähtien minä, Jyrki Lampela ja Erkki Koskelo olemme tavalla tai toisella olleet mukana asfalttisprintsarjan vetämisessä tai tukemisessa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että uusi promoottori Mika Myllylä luottaa kokemukseemme. Mika on rauhallisella, mutta erittäin varmalla otteellaan erinomaisesti jo nyt yhdistänyt niin kilpailijoita kuin osakilpailuja tekeviä tahoja, ja kun meillä on vielä puoli vuotta aikaa kehittää Japan Motors Cupin kokonaisuutta ennen ensimmäistä osakilpailua, niin olen myös vakuuttunut, että tulemme näkemään hienoja katuradoilla ajettavia kilpailuja sekä ennen kaikkea huikean taistelun sarjan monenmoisista palkinnoista, tiedotus ja PR-toiminnasta vastaava Jani Kekoni jatkaa.

Ilmoittautuminen KITI-järjestelmässä 15.11.2018 alkaen!

Lisätietoja:
Kotisivut: http://www.japanmotorscup.fi
Facebook: https://www.facebook.com/japanmotorscup
Instagram: https://www.instagram.com/japanmotorscup

Palkinnot:

CUP-mestaruus
1. Uusi Skoda Fabia henkilöauto
2. Autonkuljetustraileri
3. Pihatukku.fi Easy varasto & katos
+ Lahjakortteja & esinepalkintoja (ilm. myöh.)

Nuorten luokka
1. Auto- ja kuljettajabrändäys kaudelle 2020
+ Lahjakortteja & Esinepalkintoja (ilm. myöh.)

Osakilpailut:

1. 4.5.2019 – Kauhava 1, AL-Härmä
2. 5.5.2019 – Kauhava 2, AL-Härmä
3. 25.5.2019 – Raahe 1, Raahen UA
4. 26.5.2019 – Raahe 2, Raahen UA
5. 16.6.2019 – Nokia, Nokian UA
6. 6.7.2019 – Happy Beach, Rokuan Raketit
7. 30.8.2019 – Levi 1, Rovaniemen UA
8. 31.8.2019 – Levi 2, Rovaniemen UA

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint