Rallisprint 17.04.2019

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja käynnistyy toukokuussa Kauhavalta – Jatkettu ilmoittautuminen avoinna 23.4. saakka

Kuva: Vesa Rauhala

Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä ajettava Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Kauhavan LSK Business Parkin ympäristössä. Ilmoittautumista on jatkettu 23. huhtikuuta saakka, johon mennessä myös sarjamaksu tulee olla maksettu.

Kauhavalla kilpaillaan haasteellisilla radoilla vanhan lentosotakoulun alueella 11.-12. toukokuuta.

Kilpailun järjestävä seura AL-Härmä on kuunnellut kilpailijoiden ja katsojien toiveita ja rakentanut erittäin kompaktin ja teknisesti todella haasteellisen ja teknisen kilparadan, jossa myös korkeuseroja löytyy.

Kauhavan rataesittely:

Kahdeksan osakilpailua

Kahdeksan asfaltilla ajettavan osakilpailun mittainen Japan Motors Cup on Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n virallisen asfalttisprint Cup-mestaruussarja, jossa niin yleisen- kuin juniori- sekä naisten- ja senioriluokan kuljettajat ajavat esine- ja lahjakorttipalkintojen lisäksi pääpalkinnosta eli Skoda Fabia henkilöautosta. Lisäksi nuorten luokan mestari palkitaan auto- ja kuljettajabrändäys -palkinnolla kilpailukaudelle 2020.

Toukokuussa Kauhavalta käynnistyvässä ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Napapiirin pohjoispuolelle päättyvässä kilpasarjassa paremmuuttaan voi mitata Autourheilun Kansallisen Keskusliiton sääntöjen mukaisella kilpa-ajoneuvolla alkaen pienimmistä, niin sanotuista vakioautoista huipputehokkaisiin nelivetoisiin turboautoihin saakka.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan voi voittaa ryhmästä ja luokasta riippumatta kilpailija, joka on omassa luokassaan kerännyt sarjasääntöjen mukaisesti eniten pisteitä. Osakilpailussa Cup-pisteet lasketaan jokaisesta ajetusta kierroksesta erikseen ja pisteisiin lasketaan sarjapistetaulukon mukaisesti siten, että jokainen saa sen pistemäärän, mikä hänen sijoituksensa on sarjaan osallistuvista kilpailijoista omassa luokassaan jokaisessa kilpalähdössä.

Varsinaisiin loppupisteisiin lasketaan sarjan jokaisen lähdön (16 lähtöä) pisteet yhteensä, joista kuitenkin kolme huonointa lähtöä vähennetään pois. Lisäksi kuljettaja voi kaksi kertaa kauden aikana käyttää rallisprintin SM-sarjasta tutun niin sanotun jokerikortin, eli haalia tuplapisteet kahdesta ennen ensimmäistä osakilpailua ilmoittamasta kilpailusta.

Televisiointi maksullisella C Morella, ilmaisella Alfa TV’llä ja YouTubessa

Osakilpailuviikonloput televisioidaan Alfa-TV ja C More TV-kanavilla. Lisäksi samat koostelähetykset ovat nähtävissä YouTubessa TV-ensiesityksen jälkeen.

Japan Motors Cupin ilmoittautuminen tapahtuu Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK ry KITI-järjestelmän kautta osoitteessa www.autourheilu.fi. Cup-voittaja palkintaan Autourheilun Kansallisen keskusliiton perinteikkäässä palkintogaalassa.

Ajettavat osakilpailut:
1. 11.5.2018 – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #1
2. 12.5.2018 – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #2
3. 25.5.2018 – Raahen SHT-rallisprint #1
4. 26.5.2018 – Raahen SHT-rallisprint #2
5. 16.6.2018 – Nokia
6. 6.7.2018 – Happy Beach, Vaala
7. 30.8.2018 – Levi #1
8. 31.8.2018 – Levi #2

Lisätietoja:

www.japanmotorscup.fi

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo