Rallisprint 01.05.2019

Japan Motors Cup asfalttisprintsarja käynnistyy lähes sadan kuljettajan voimin – Kauhavan osakilpailujen ilmoittautuminen päättyy 5.5.

Jari Lamminsivu vuoden 2016 Keuruun rallisprintissä. Kuva: Jani Kekoni.

Kokonaan asfaltilla ajettava, kahdeksan osakilpailun mittainen Japan Motors Cup -rallisprintsarja saa vauhdikkaan startin, kun toukokuun toisena viikonloppuna sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan AL-Härmän järjestämissä LSK Business Park -kilpailuissa, joista ensimmäinen on myös Rallisprintin SM-sarjan kilpailukauden kolmas osakilpailu.

Jatkettuun määräaikaan mennessä sarjaan ilmoittautui yhteensä 97 kilpailijaa, mikä promoottori Mika Myllylänkin mielestä takaa erinomaiset lähtökohdat kiireiselle kesälle.

– Kun sarjaamme ilmoittautuneiden listaa katsoo, niin ilokseni saan todeta, että siellä on mukana niin edellisvuosilta tutut konkarikuljettajat kuin runsaasti uusia ja entuudestaan täysin tuntemattomia kuljettajia, joita on varmasti ilo tavata Kauhavan kilpailuvarikolla. Kaikkinensa voin todeta, että myös asfalttisprintsarjalle on edelleen kysyntää ja on kunnia pystyä vastaamaan siihen tarpeeseen, Myllylä kertoo.

– Kauhavan osakilpailujen ilmoittautuminen päättyy 5. toukokuuta, eli vain muutaman päivän päästä. Näin ollen muistutan kilpailijoita hoitamaan kummankin osakilpailun ilmoittautumiset sekä myös muutamat puuttuvat sarjamaksut kuntoon, Myllylä jatkaa.

Luokkia yhdistetään

Sarjasääntöjen mukaisesti, mikäli määräaikaan mennessä luokkakohtaisesti ilmoittautuu vähemmän kuin viisi (5) kuljettajaa, on sarjajärjestäjällä oikeus yhdistää luokkia. Näin ollen Japan Motors Cup -kilpasarjan organisaatio on päättänyt, että isot yli 2200cc-luokat 5, 7 ja 9 yhdistetään yhdeksi uudeksi ja naisten luokat 10, 11 ja 12 yhdistetään yhdeksi naisten luokaksi. Yhdistämisellä mahdollistetaan myös kyseessä olevien luokkien kuljettajille mahdollisuus ajaa sarjan pääpalkinnosta, eli Skoda Fabia henkilöautosta.

Tuplapisteiden kerääminen

Kilpailukauden aikana kuljettaja voi kaksi (2) kertaa käyttää niin sanotun jokerikortin, jolloin hänen osakilpailussa keräämät sarjapisteet tuplataan pois lukien osallistumisbonuspisteet. Kun kuljettaja haluaa kerätä ko. tuplapisteet, tulee hänen ilmoittaa asiasta viimeistään kilpailua edeltävänä iltana kello 20.00 mennessä sarjasihteeri Jyrki Lampelalle, puh. 040 775 4524, jyrki@japanmotorscup.fi. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla, sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

Veikko Lehtonen in Memoriam

Huhtikuun puolivälissä Rallisprintin lajiryhmän puheenjohtaja Veikko Lehtonen menehtyi. “Weka” toimi pitkän autourheilu-uransa aikana niin aktiivisena kilpailijana, kilpailujen toteuttajana, seuratoimijana Nurmijärven Urheiluautoilijoissa kuin liiton luottamustehtävissä rallisprintin lajiryhmässä, jonka puheenjohtajaksi ryhmä valitsi hänet vuoden 2019 alussa. Lisäksi hän toimi pitkään rallisprintin tuomariston puheenjohtajana.

– Veikko oli tuttu näky rallisprint-kilpailuissa ja muutenkin hyvä ystävämme, jonka poissaolo tulee loistamaan tulevissa kilpailuissa, koska hänen positiivisuutta, ystävällisyyttä sekä avuliasta asennetta jäämme kaipaamaan. Japan Motors Oy sekä koko Japan Motors Cup -organisaatio ottaa osaa läheisten suruun ja tulemme Wekan muistoa kilpailukauden aikana kunnoittamaan, kilpailijoiden yhdyshenkilö Erkki Koskelo kertoo.

Ajettavat osakilpailut:
1. 11.5.2018 – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #1
2. 12.5.2018 – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #2
3. 25.5.2018 – Raahen SHT-rallisprint #1
4. 26.5.2018 – Raahen SHT-rallisprint #2
5. 16.6.2018 – Nokia
6. 6.7.2018 – Happy Beach, Vaala
7. 30.8.2018 – Levi #1
8. 31.8.2018 – Levi #2

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint