Rata-ajo 02.03.2019

Japan Motors Cup Asfalttisarjan ilmoittautuminen päättyy 31.3 – Osakilpailujen televisiointi ilmaiskanavalla

Riku Kankkunen näyttää ajotaitojaan asfaltilla. Kuva: Jani Kekoni.

Kahdeksan asfaltilla ajettavan osakilpailun mittainen Japan Motors Cup on Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n virallisen asfalttisprint CUP-mestaruussarja, jossa niin yleisen- kuin juniori- sekä naisten- ja senioriluokan kuljettajat ajavat esine- ja lahjakorttipalkintojen lisäksi pääpalkinnosta, eli Skoda Fabia henkilöautosta.

Lisäksi nuorten luokan mestari palkitaan auto- ja kuljettajabrändäys -palkinnolla kilpailukaudelle 2020.

Kesällä 2019 Suomen parhaimmilla katuradoilla ajettava asfalttisprintsarja kerää jälleen pikipinnan valtiaiksi haluavat kuljettajat viettämään vauhdikkaita ja nautinnollisia kesäpäiviä sekä ennen kaikkea mittaamaan paremmuuttaan sarjan kahdeksassa osakilpailussa ja niissä ajettavissa 16 kilpalähdössä, joista 13 parhainta suoritusta lasketaan loppupisteisiin.

Ilmoittautuminen on avoinna maaliskuun loppuun ja jo nyt mukaan on ilmoittautunut niin aikaisemmilta tuttuja kuljettajia joko entuudestaan tutulla tai täysin uudenlaisella kilpailukalustolla kuin uusia rallisprintin vauhtiin ryhtyviä kilpailijoita.

Kauhavalta Raahen, Nokian ja Vaalan kautta Napapiirille

Toukokuussa Kauhavalta käynnistyvässä ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Napapiirin pohjoispuolelle päättyvässä kilpasarjassa paremmuuttaan voi mitata Autourheilun Kansallisen Keskusliiton sääntöjen mukaisella kilpa-ajoneuvolla aika pienimmistä ns. vakioautoista huipputehokkaisiin nelivetoisiin turboautoihin saakka.

Huomioitavaa on, että osakilpailukohtaisesti sarjassa voi samalla autolla ajaa usea kuljettaja aina ralliautoluokkaa myöten. Näin osallistuminen on tehty helpoksi, kun aikaisempina vuosina on kilpailuissa nähty jopa neljä kuljettajaa ajamassa samalla autolla.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan voi voittaa ryhmästä ja luokasta riippumatta kilpailija, joka on omassa luokassaan kerännyt sarjasääntöjen mukaisesti eniten pisteitä.

Osakilpailussa CUP-pisteet lasketaan jokaisesta ajetusta kierroksesta erikseen ja pisteisiin lasketaan sarjapistetaulukon mukaisesti siten, että jokainen saa sen pistemäärän, mikä hänen sijoituksensa on sarjaan osallistuvista kilpailijoista omassa luokassaan jokaisessa kilpalähdössä.

Varsinaisiin loppupisteisiin lasketaan sarjan jokaisen lähdön (16 lähtöä) pisteet yhteensä, joista kuitenkin kolme huonointa lähtöä vähennetään pois. Lisäksi kuljettaja voi kaksi kertaa kauden aikana käyttää rallisprintin SM-sarjasta tutun ns. jokerikortin eli haalia tuplapisteet kahdesta ennen ensimmäistä osakilpailua ilmoittamasta kilpailusta.

Tiivis yhteistyö Rallisprintin SM-sarjan kanssa

Pitkät perinteet omaavat kansalliset rallisprintin kilpasarjat eli Rallisprintin SM-sarja ja Japan Motors Cup -asfalttisprintsarja tekevät tulevana kilpailukautena yhteistyötä, kun kahdessa kesäisessä osakilpailussa on kuljettajien mahdollista samassa kilpailussa kerätä kummankin sarjan mestaruuspisteet.

Näin kätevästi Japan Motors Cup -sarjan kilpailija voi samanaikaisesti ajaa kolmasosan rallisprintin SM-sarjasta, jonka hän on siis voinut talvella aloittaa ja asfalttikauden jälkeen syksyllä soralla lopettaa.

Tällä toiminnolla Autourheilun Kansallinen Keskusliitto sekä molempien sarjojen organisaatiot haluavat kannustaa autourheilijoita ajamaan kummatkin kilpasarjat.

Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä ajettava Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Kauhavan LSK Business Parkin ympäristössä. Kilpailun järjestävä seura AL-Härmä on kuunnellut kilpailijoiden ja katsojien toiveita ja rakentaneet erittäin kompaktin ja teknisesti todella haasteellisen ja teknisen kilparadan, jossa myöskin korkeuseroja löytyy.

Promoottori Mika Myllylä rakentaa kilpailukautta yhteistyössä osakilpailujärjestäjien kanssa.

– Ennakkoilmoittautuneiden määrä (59) oli positiivinen yllätys ja varsinkin, kun useissa luokissa on jo nyt kilpailijoita enemmän kuin osasimme odottaa. Nyt kun maaliskuun aikana saadaan lisää uusia sekä aktivoitua edellisvuosilta tuttuja pikipinnan erikoismiehiä ja -naisia, uskon, että meillä on tulossa mitä mainioin kilpasarja, kun asfalttisprintkausi toukokuussa Kauhavalta käynnistyy, Myllylä kommentoi.

– Sarjan medianäkyvyysasiat ovat myös loppusuoralla, kun osakilpailukohtaiset TV-koostelähetykset tulee toteuttamaan taho, jolla on huomattavaa kokemusta aina autourheilun kuninkuusluokkien TV-tuotantoa myöten. Sopimusneuvottelut ovat edenneet erinomaisessa hengessä ja uskon, että meillä on piakkoin tiedotettavaa myös sen osalta.

Japan Motors Cup on siis Autourheilun Kansallisen Keskusliiton alainen kilpasarja, jonka voittajat palkitaan vuosittaisessa mitaligaalassa. Tutustu sarjan sääntöihin sen kotisivuilla osoitteessa www.japanmotorscup.fi ja starttaa mukaan Kiti-järjestelmän kautta osoitteessa www.autourheilu.fi.

Ajettavat osakilpailut:
1. 11.5.2018 – Kauhava #1
2. 12.5.2018 – Kauhava #2
3. 25.5.2018 – Raahe #1
4. 26.5.2018 – Raahe #2
5. 16.6.2018 – Nokia
6. 6.7.2018 – Happy Beach, Vaala
7. 30.8.2018 – Levi #1
8. 31.8.2018 – Levi #2

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cupin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta