Rallisprint 08.12.2018

Japan Motors Cup -asfalttisarja kiinnosti Hanaa Expolla – Ensimmäisen osakilpailun rataesittely julkaistu

Japan Motors Cup -osasto kiinnosti Hanaa Expo -messuilla. Kuva: Jani Kekoni

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Lahden Messukeskuksessa autourheiluhistorian ensimmäistä kertaa järjestetty Hanaa Expo keräsi yhteensä 2 537 messuvierasta tutustumaan lukuisien moottoriurheilun toimijoihin. Myös Japan Motors Cup oli edustettuna osastolla, jossa sarjan pääpalkinto, eli uusi Skoda Fabia henkilöauto, oli näytillä kera Erkki Koskelon huipputehokkaan Mitsubishi Lancer Evolution rallisprintin erikoisauton. Lisäksi osastolla oli messuvieraiden käytössä supersuosittu VR-rallisimulaattori, jossa kuljettaja pääsi kokeilemaan taitojaan niin asfaltti- kuin soraerikoiskokeilla.

Kahdeksan tunnin aikana sarjaorganisaation Jyrki Lampela ja Jani Kekoni jututtivat messuvieraita samalla VR-simulaattorielämyksiä mahdollistaen. Lisäksi usea Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjaan ilmoittautunut kuljettaja kävi kertomassa kuulumisiaan, odotuksiaan sekä myös toivomuksiaan tulevan kesän kahdeksalta osakilpailulta, joista kaksi ajetaan Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä.

– Hanaa Expo oli kaikin puolin menestystarina, jossa moottoriurheilun parissa toimivat tahot sekä heidän palveluistaan nauttivat moottoriurheilijat erinomaisesti kohtasivat toisensa, toteaa Jyrki Lampela.

– Myös meillä Japan Motors Cupin osastolla kiinnostusta riitti koko Expon kahdeksan tunnin ajan, kun tarinoitiin niin entuudestaan tuttujen rallisprint-kuljettajien kuin tulevien sellaisten kanssa. Oli mahtavaa nähdä aikaisemmilta kilpailukausilta tuttuja autourheilijoita sekä saada moikattua uusia tuttavuuksia ja keskustella heidän kanssaan tulevan vuoden sarjasta.

Perinteikäs kilparengasarvonta heti vuodenvaihteen jälkeen

Kahdeksan osakilpailun mittainen Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan ilmoittautuminen on alkanut nousujohteisissa merkeissä, kun neljäsosa toivotusta kilpailijamäärästä on täynnä. Ilmoittautuneiden listoilta löytyykin niin asfalttisprintsarjan konkarikuljettajia joko entuudestaan tutulla tai täysin uudenlaisella kilpailukalustolla kuin uusia rallisprintin vauhtiin ryhtyviä kilpailijoita. Vuodenvaihteeseen mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan, aikaisemmilta kilpailukausilta tuttu kilparengassarja. Arvonta suoritetaan 1.1.2019 ja siitä tiedotetaan välittömästi sen jälkeen.

Ensimmäisen osakilpailun rataesittely julkaistu – Sarja alkaa erittäin haasteellisella radalla

Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä ajettava Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Kauhavan LSK Business Parkin ympäristössä. Kilpailun järjestävä seura eli Kauhajoen Urheiluautoilijat ovat kuunnelleet kilpailijoiden ja katsojien toiveita ja rakentaneet erittäin kompaktin ja teknisesti todella haasteellisen kilparadan, jonka ajosuunta perinteiseen tapaan käännetään toiseksi päiväksi.

– Kaikille rallisprint-kilpailijoille kokonaan uusi Kauhavan kilparata näyttää vähintäänkin sellaiselta, että harmittaa jo nyt, kun tuli oma kilpuri luvattua Erkki Koskelon käyttöön, toteaa sarjapromoottori Mika Myllylä.

– Rata on tekninen, jossa myöskin korkeuseroja löytyy. Lisäksi kun varikkotilaa on runsaasti sekä alueelta löytyy myös majoitus- ja ruokapalvelut, niin sarjamme todellakin tulee saamaan erittäin vauhdikkaan lähdön. Lisäksi kun samassa kilpailussa voi kuljettaja ajaa niin Rallisprintin SM-sarjan kuin Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan pisteistä, on tulossa mitä mainioin kisaviikonloppu.

Kauhavan rataesittely:

Lisätietoja Japan Motors Cupista sarjan kotisivuilta: www.japanmotorscup.fi

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint