Rallisprint 03.11.2018

Japan Motors Cup 2019 ilmoittautuminen avautunut – jouluinen yllätys jokaiselle kilpailijalle Hanaa Expossa

Tulevana kesänä upeilla rallisprintin hengen mukaisilla katuradoilla ajettavan kahdeksan osakilpailun ja 16 kisalähdön mittaisen, Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n virallisen asfalttisprint cup -mestaruussarjan ilmoittautuminen on avautunut. Näin AKK:n KITI-järjestelmässä niin yleisen luokan kuin junioriluokan sekä naisten ja senioriluokan kuljettajat voivat nyt käydä ilmoittautumassa cup-tittelistä ajaviksi. Lisäksi Nuoret kuljettajalupaukset voivat ilmoittautua omasta sarjamestaruudestaan ajaviksi kilpailijoiksi.

Ilmoittautuminen on avoinna 31.3.2019 klo 23:59 saakka. Kuitenkin vuodenvaihteeseen, eli 31.12.2018 klo 23:59 mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan perinteikäs kilparengaspalkinto. Lisäksi 1.12.2018 järjestettäviin Hanaa Expo messuihin mennessä ilmoittautuneet palkitaan jouluisella yllätyslahjalla, jonka ilmoittautunut kilpailija voi henkilökohtaisesti noutaa Japan Motors Cupin osastolta.

Esine- ja lahjakorttien lisäksi pääpalkintona cup-arvo ja uusi Skoda Fabia henkilöauto – Nuorten mestarille auto- ja kuljettajabrändäys kaudelle 2020

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan voi voittaa ryhmästä ja luokasta riippumatta kilpailija, joka omassa sarjassaan kerännyt sarjasääntöjen mukaisesti eniten pisteitä. Osakilpailussa cup-pisteet lasketaan jokaisesta ajetusta kierroksesta erikseen ja pisteisiin lasketaan sarjapistetaulukon mukaisesti siten, että jokainen saa sen pistemäärän mikä hänen sijoituksensa on sarjaan osallistuvista kilpailijoista omassa luokassaan kussakin lähdössä. Varsinaisiin loppupisteisiin lasketaan sarjan jokaisen lähdön (16 lähtöä) pisteet yhteensä, joista kuitenkin kolme huonointa lähtöä vähennetään pois.

Toukokuun alussa Kauhavalta käynnistyvässä ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Kittilän Leville päättyvässä sarjassa jaetaan osakilpailuun osallistumisesta bonuspisteitä, sekä kuljettaja voi kaksi kertaa kauden aikana käyttää rallisprintin SM-sarjasta tutun ns. jokerikortin, eli haalia tuplapisteet kahdesta ennakkoon ilmoittamasta kilpailusta.

Kaksi osakilpailua Rallisprintin SM-sarjan kanssa

Pitkät perinteet omaavat kansalliset rallisprintin kilpasarjat eli SM-sarja ja asfalttisprintsarja tekevät tulevana kilpailukautena yhteistyötä, kun kahdessa kesäisessä osakilpailussa on kuljettajien mahdollista samassa kilpailussa kerätä kummankin sarjan mestaruuspisteet. Näin kätevästi Japan Motors Cup -sarjan kilpailija voi samanaikaisesti ajaa kolmasosan rallisprintin SM-sarjasta, jonka hän on siis voinut talvella aloittaa ja asfalttikauden jälkeen syksyllä soralla lopettaa. Tällä toiminnolla Autourheilun Kansallinen Keskusliitto sekä molempien sarjojen organisaatiot haluavat kannustaa autourheilijoita ajamaan kummatkin kilpasarjat.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint