Ralli 17.01.2019

Janne Tuohino Ford Fiesta WRC-autolla Ruotsin MM-ralliin – auto vuokrattavissa kilpailun jälkeen

Kuva: JanPro Racingin tiedotus

Vuonna 1996 Rallin MM-sarjassa debytoinut ja pitkän uransa aikana yhteensä 48 MM-osakilpailua ajanut, oululainen Janne Tuohino tekee paluun MM-sarjaan, kun hän helmikuun puolivälissä kilpailee Ruotsin MM-rallissa Ford Fiesta RS WRC-autolla erittäin kokeneen kartanlukija Mikko Markkulan kanssa. Suomalaiskaksikko kilpailee Tuohinon uuden JanPro Racing -tiimin väreissä, joka tekee tiivistä yhteistyötä englantilaisen M-Sport tehdastiimin kanssa.

Tuohinon ajatus omasta WRC-tiimistä syntyi jo vuosi sitten Ruotsin MM-rallin yhteydessä, kun hän pohti oman R5-tiimin perustamista, mutta kuitenkin vuoden aikana pidetyt palaverit M-Sportin kanssa johtivat lopulta uuden WRC-auton hankintaan. Tuohino itse kilpailee vain Ruotsin MM-rallissa, jonka jälkeen auto on vuokrattavana niin MM-, SM- kuin mihin tahansa maailman rallikilpailuihin.

Oman tiimin toteuttaminen ei Tuohinolle ole uusi juttu, koska aikaisemmin kilpailukausina 2010 ja 2011 hän pyöritti JanPro -tiimiä, joka kilpaili MM-sarjassa sen Super2000-luokassa. Lisäksi Jannella on valtava kokemus Rallin MM-tiimien toiminnasta, onhan hän vuonna 2004 ollut niin Fordin kuin vuonna 2005 Skodan tehdastiimin kuljettaja.

– Ajatus omasta tiimistä on pyörinyt koko aktiiviurani jälkeen ja nyt kun sellainen tilaisuus avautui, niin päätin tarttua tilaisuuteen ja näin JanPro Racing on ensimmäinen yksityinen tiimi maailmassa, joka vuokraa modernia WRC-autoa. Tammikuun lopulla M-Sportin ralliautotehtaalta valmistuva Ford Fiesta RS WRC on Ruotsin MM-rallin jälkeen vuokrattavissa kuljettajan toiveiden mukaisella paketilla hänen omat tavoitteensa huomioiden. JanPro Racing tekee tiivistä yhteistyötä M-Sportin kanssa ollen MM-ralleissa tehdastiimin huoltoalueella. Muissa kilpailuissa tiimin oma henkilökunta pitää huolen autosta ja asiakkaan toiveista. Tämä on siis ainutlaatuinen projekti koko maailmassa, Tuohino markkinoi.

– Haluan itse nykypäivän WRC-autolla tehdä yhden osakilpailun mittaisen paluun MM-sarjaan, jonka jälkeen siirryn operoimaan JanPro Racingia. Ralliurani aikana olen yhteensä yhdeksän kertaa Ruotsin MM-rallissa kilpaillut ja sarjan ainoasta kokonaan lumella ajattavasta osakilpailusta olen aina kovasti pitänyt – ja siellä myös mukavasti menestynyt. Lisäksi kun automme on vuoden 2019 sääntöjen mukainen ja siten parhain mahdollinen saatavilla oleva auto, niin lähtökohdat kilpailuun ovat erinomaiset. Ensimmäiset testikilometrit tulen JanPro Racingin uudella autolla ajamaan kilpailua edeltävällä viikolla, jonka jälkeen on helpompi puhua kilpailukohtaisesta tavoitteesta, Tuohino jatkaa.

Tuohinon kartanlukijana toimii Mikko Markkula, joka kolmena edellisenä kilpailukautena toimi Teemu Sunisen kartanlukijana. Tuohino ja Markkula ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä vuosina 2003, 2005 ja 2006, kun Janne nousi niin Fordin kuin Skodan tehdastiimin kuljettajaksi.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli