Drag Racing -autot 23.06.2018

Janne ja Mico Ahonen jakavat mielenkiinnon kiihdytysautoiluun

Janne Ahonen. Kuva: FHRA

Janne ja Mico Ahonen nähdään viivalla, kun Suomi isännöi kiihdytysautoilun EM-osakilpailua Alastarolla 28.6.-1.7. Ahosen ART Racing tallin Top Fuel dragster on tarkoitettu juuri EM-koitoksiin.

Top Fuelin tehon lähteenä on nitrometaani eli käytännössä nestemäinen räjähdysaine. Auto kiihtyy nollasta sataan vajaassa puolessa sekunnissa, ja jo noin neljän sekunnin kuluttua startista vauhti on kiihtynyt noin 500 kilometriin tunnissa.

– Moni on kysynyt, millaista tuota 9000-hevosvoimaista dragsteriä on ajaa. Ja onhan se tietysti aikamoista rytkettä ja rytinää. Sitä tunnetta vain on niin vaikea kuvailla. Se täytyy itse kokea, kuinka äärimmäisen hurjat voimat vaikuttavat autoon, sen runkoon ja rungon kautta auton kuljettajaan. Kisan päättyessä neljännesmailin suoran jälkeen vauhtia on 400-500 kilometriä tunnissa, Ahonen toteaa.

Ahonen johtaa yhtä Euroopan suurimmista Drag Race -tiimeistä. ART Racing -tallissa ajaa joukko lupaavia juniorikuskeja esikuvanaan kukapas muu kuin Ahonen itse.

Myös Jannen 17-vuotias Mico-poika on isänsä tavoin kunnostautunut niin mäkihyppääjänä kuin dragster-kilpailijanakin. Mico kilpailee Super Pro ET-ryhmässä.

Teksti: FHRA Tiedotus / Lasse Norres

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing