Ralli 20.02.2017

Janne Eronen nosti osakkeitaan Mikkelin Vaakuna-rallissa

Janne Eronen. Kuva: Jarno Saari

Ralli SM-kauden palkintosijalla käynnistänyt Janne Eronen pisti viime viikonvaihteessa pykälällä paremmaksi, kun hän sijoittui Mikkelin osakilpailussa SM2-luokassa toiseksi.

Nelivetoisten autojen molemmat kilpaluokat ovat lisänneet suosiotaan tälle kaudelle, joka näkyy kasvaneena automääränä ja toki myös kisojen kiristyneenä tasona.

Eronen on ajanut kauden kaksi ekaa osakisaa eri autoilla. Tammikuussa Rovaniemellä alla oli lainapeli, Subaru Impreza, mutta nyt käskettävänä oli Mitsubishi Lancer Evo9, jolla yksilöllä Joni Nikko on edelliskausilla ajanut menestyksellä rallia ja sprinttiä.

– Kisaviikolla ajoin vain noin 20 kilometriä lumisohjossa testiä, jota ei kyllä kunnon testiksi voinut kutsua. Ralli sujui nousujohteisesti ja uusi auto tuntui hyvältä, Eronen kiitteli.

– Vaikka kilometrejä Mitsulla onkin entuudestaan jo paljon takana, on tämä auto aivan erilainen kuin muut vastaavat. Lukkojen säädöistä johtuen ajamista täytyi opetella hivenen normaalia enemmän.

– Liukkailla pätkillä, etenkin EK:t 2 ja 7, ajaminen oli vaikeaa. Muuten koko päivä ja kisa kulki hienosti, eikä mitään ongelmia ollut. Tosi hauskaa oli taas pitkästä aikaa, Eronen iloitsi.

Mikkelin torin maalilavalle Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä nousivat noutamaan luokan kakkospalkintoja. Tuloksen myötä kaksikko on SM-pistetaulukossa kahden pisteen päässä toisesta sijasta.

– Tulevaan Kuopion Tahko-ralliin mennessä tehdään pieniä muutoksia autoon. Täytyy myös käydä sen verran treenaamassa, että päästäisiin ajamaan Eerik Pietarisen kanssa paremmin kilpaa luokkavoitosta.

– Nuottiakin voisi ensimmäisen kerran elämässään käydä ihan vaikka treenaamassa ennen seuraavaa SM-osakilpailua, joka koittaa 10.-11. maaliskuuta, Eronen päättää.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli