Road Racing 23.08.2016

Jani Vaahteralle kaksi podiumia Pärnusta

Jani Vaahtera sijoittui Virossa kahdesti toiseksi. Kuva: Melinda Saarinen

Pärnun Auto24Ring radalla miteltiin sunnuntaina 21.8. Viron Road Racing mestaruussarjan viides osakilpailu ja Baltian mestaruussarjan toinen osakilpailu, joista molemmista Jani Vaahtera nappasi podiumsijat.

Aika-ajoon Yamahalla ajava Jani Vaahtera lähti hiukan sekavin tuntein shifterin hajottua edellisen päivän harjoituksissa. Myös vaihteet piti vaihtaa ”perinteiseen” tyyliin. Aika-ajosta irtosi kuitenkin hyvä aika, mikä oikeutti neljänteen lähtöruutuun. Mies oli luokkansa toisella sijalla, kun vieressä oli kaksi Superbikeä järjestäjän päätettyä yhdistää luokat.

– Tuntuu hurjalta lähteä kisaan 1000-kuutioisten kanssa. On vain yritettävä ottaa hyvä lähtö, ettei hitaamman ”tonnarin” taakse joudu jäämään. Stock-pyörällä kun antaa sellaiset 80 hevosvoimaa tasoitusta, niin ei ihan helposti pääse ohitse, Vaahtera pohti.

Ensimmäinen startti olikin suomalaiselle nappisuoritus ja ensimmäisen mutkan jälkeen mies johti kilpailua. Tosin ei mennyt kauaakaan, kun Euroopan kisoja kiertävä virolainen Hannes Soomer pääsi jarrussa kuittaamaan kärkipaikan. Loppukilpailu mentiinkin näillä sijoilla ja Vaahtera nappasi toisen sijan.

– Tuli kyllä otettua ihan loistostartti tähän kisaan. Hetken mietin, että keuliiko liikaa, jonka jälkeen seurasi ajatus, että eikö sieltä nyt kukaan tule ohi. Sitten taitoinkin jo ensimmäiseen mutkaan. Ensimmäinen kerta, kun olen kilpailua johtanut. En toki johtanut kauaa, kun Hannes meni ohi niin, että kypärä pyöri päässä, Vaahtera nauroi.

Toiseen starttiin mies lähti samalla suunnitelmalla. Tällä kertaa Soomer otti kärkipaikan heti alussa ja Vaahtera oli toisella sijalla. Toisella kierroksella miehen ohi pääsi Superbike, jonka perässä hän ajoi maaliin ottaen taas luokkansa toisen sijan.

– Kisan alussa en jostakin syystä päässyt oikein ajorytmiin, ja siinä tuli sitten hässäkkää, kun pääsi hitaampi 1000-kuutioinen ohi. Vauhti ei sitten kovin kummoinen ollut, mutta kun ohi ei pääse, niin ei pääse. Olen silti todella tyytyväinen kisan sijoitukseen. Seuraavat SM-kisat olisi parin viikon päästä, mutta näyttäisi siltä, etten siellä ole ajamassa. Mekaanikon roolissa kuitenkin, joten siellä nähdään.

Seuraavat kilpailut ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 2.-4.9.

Teksti: Jani Vaahteran tiedotus

Kauhaselle kaksi mestaruutta kerralla

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing