ATV 28.03.2016

Jani Tanhuanpään kuulumisia kauden alla

ATV-crossin viime kauden EM-mitalisti Jani Tanhuanpää alkaa olla valmis parin viikon päästä alkavaan EM-sarjaan. Kauteen valmistautuminen on sujunut vaihtelevissa merkeissä. Viime marraskuussa Jani sai mieluisan puhelun Belgiasta, mistä tarjottiin hänelle työtä ja asumismahdollisuutta Lommelin crossiratojen läheisyydestä.

Kun suomalainen työnantaja antoi luvan lähteä, tarttui Jani innolla tilaisuuteen ja muutti joulukuun alussa Belgiaan. Sydäntalvi sujuikin mukavasti töitä tehden ja harjoitellen. Kun ajoharjoittelun pystyi pitämään koko ajan mukana, ei ajotuntuma päässyt häviämään.

Kevään lähestyessä ei työmäärän vähentäminen kuitenkaan onnistunut sovitusti ja lopulta helmikuun lopulla Janin oli pakko tehdä ratkaisu ja jätettävä työt taakse, vaikka samalla meni myös asunto alta. Motocrossiuran vuoksi Eurooppaan oli kuitenkin lähdetty ja sen ehdoilla ratkaisut tehtiin.

Jani kävi Suomessa hakemassa Koskelan Ollin rakentaman kisamönkijän matkaan ja noin viikon maassa oltuaan, suuntasi taas Euroopan treeniradoille. Siellä asumuksena oli sprintteri ja koko ajan kaikki tavarat mukana, eli ei elämää voi ainakaan helpoksi kuvailla.

Treenien ohessa Olli ajoi viikonloppuisin paikallista VLM-sarjaa. Eräässä kisassa hän oli majoittunut paikallisen tiimin viereen, josta päivän aikana seurailtiin, että tuossapa on yritystä kun itse huoltaa laitteet erien välissä eikä apujoukkoja ole ollenkaan. Kun kisat vielä sujuivat loistavasti – nopein aika aika-ajoissa, 1. erän voitto, 2. erän toinen sija – tultiin tiimistä kyselemään mikä olet miehiäsi ja missä asustelet. Vähän siinä naamat venähtivät kun kuulivat, että tässä se asunto kulkee mukana.

Kisapäivän päätteeksi he pyysivät Jania luokseen ja kertoivat, että noin parikymmentä kilometriä Lommelista heillä olisi talo tyhjillään, jonne voisi muuttaa asumaan, kun samalla toimisi vähän talonmiehenä. Samalla tuli tarjous tulla heidän tiimiinsä ajamaan, mutta siitä piti nykyisten sitoumusten vuoksi vielä ainakin kieltäytyä. Parin päivän siivoilujen jälkeen Jani muutti taloon, jossa on asianmukaiset huoltotilat mönkijälle, joten nyt olosuhteet täysipainoiseen urheiluun ovat lähes optimaaliset.

Tähän varmasti sopii sanonta, että asioilla on tapana järjestyä kun vain ei anna periksi. Nyt on sitten tukikohta mistä pystyy EM-sarjan neljä ensimmäistä osakilpailua käydä ajamassa. Toukokuun puolivälissä, kun sarjassa on elokuun alkuun asti kestävä tauko, on Janin tarkoitus tulla Suomeen ajamaan SM-sarjaa, harjoittelemaan ja paikkaamaan töillä vajavaista budjettia. Syksyllä sitten on uusi tarkastelun paikka missä ja miten uraa jatketaan. Varmaa on vain se, että ura jatkuu jos on ehjänä kausi pysytty.

Päivitetään sarjan kulkua sen edistyessä, tavoitteena on EM-mitalin uusiminen ja mielellään kirkastaminen.

EM-kisakalenteri:

9.-10.4. Slagelse, Tanska
23.-24.4. Castelnau de Levis, Ranska
30.4.-1.5. Isidorushoeve, Hollanti
16.-17.5. Moorgrund, Saksa
30.-31.7. Stelpe, Latvia
6.-7.8. Kivioli, Viro

Teksti Jari Tanhuanpää

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV