ATV 15.05.2017

Jani Tanhuanpään Hyvinkään SM-osakilpailu oli kolme minuuttia vaille täydellinen

Hallitseva ATV-crossin Suomen mestari Jani Tanhuanpää tavoittelee tänä vuonna tittelin uusimista. Kuva: Loukko.com

Hyvinkäällä viikonloppuna ajettu ATV-crossin toinen SM-osakilpailu oli lähes loppuun asti Jani Tanhuanpään hallintaa.

Aika-ajoissa Jani Tanhuanpää teki reilun sekunnin pohjat ennen Lasse Ruotsalaista, Sten Jupaschevski jäi 1,3 sekuntia ja Valtteri Vainionpää jo yli 3 sekuntia.

Ensimmäisen erän lähdön otti jo totutusti Viron Sten Jupaschevski, tulevaisuuden lupaus Max Karilainen oli toinen ennen Ruotsalaista, Vainionpäätä ja Tanhuanpäätä. Kolmikko ohitti Karilaisen alkukierroksilla ja keskinäisiä sijoituksia vaihdellen tavoittivat virolaista. Erän puolivälissä Tanhuanpää oli noussut toiseksi ja valmisteli ohitusta Jupaschevskista, kun tämä ajovirheen seurauksena ajautui ulos radalta ja myös Ruotsalainen ja Vainionpää kuittasivat ohi. Erän lopulla Jupaschevski onnistui ohittamaan Vainionpään ja sijoittui erässä kolmanneksi. Kärjessä Tanhuanpää piti varmalla ajolla Ruotsalaisen takanaan ja kuittasi erävoiton nimiinsä.

Toisen erän lähdön vei jälleen Jupaschevski, Ruotsalainen kuittasi kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Tanhuanpää oli lähdön jälkeen neljäntenä, mutta Vainionpään ja Jupaschevskin ohitettuaan alkoi hän kuroa Ruotsalaisen etumatkaa kiinni. Saavutettuaan erän puolivälissä Ruotsalaisen kuittasi Tanhuanpää saman tien kärkeen ja tuplavoitto näytti varmalta kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella epäonni astui peliin ja ketjut katkesivat. Tanhuanpään leikki jäi kesken ja Suomen mestaruuden uusiminen alkoi näyttää hankalalta.

”Onneksi kaikki on vielä omissa käsissä, voittamalla kaikki loput erät voi mestaruuden vielä uusia ilman muiden epäonneakin. Sitä tässä on lähdettävä yrittämään, vaikka helppoa se ei tule olemaan, onneksi ajo itsessään sujuu, kun epäonni vain pysyy poissa”, toteaa pettynyt Tanhuanpää.

ATV-crosssin SM-kausi jatkuu 11.6. Iisalmessa.

Teksti: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV