Ralli 18.01.2020

Jani Luhtaniemellä erinomainen testikisa – Tuloksena uran paras sijoitus Tunturista

Jani Luhtaniemen ajo kulki vuoden tauosta huolimatta. Kuva: Meritapix / Merita Mäkinen.

Tuusulalaisen, 22-vuotiaan Jani Luhtaniemen paluu ralliauton rattiin armeijavuoden jälkeen sujui yli odotusten. Testikisana ajetun Ralli SM -sarjan avausosakilpailun tuloksena oli uran paras sijoitus Arctic Lapland Rallystä.

– Alun perin meidän rallikauden piti alkaa helmikuun alussa Mikkelin Vaakuna-Rallista. Onnekkaiden sattumien kautta meille avautui viime tingassa mahdollisuus ajaa myös Tunturi, mutta lähtö tuli niin äkkiä, että testiä ei ehditty ajamaan lainkaan ennen starttia, kertoi Luhtaniemi ennen kilpailua.

Kaksipäiväisessä Arctic Lapland Rallyssa ajettiin viisi erikoiskoetta sekä perjantaina että lauantaina. Ensimmäinen kilpailupäivä alkoi Luhtaniemellä hyvin, mutta neljännellä erikoiskokeella alkoi tapahtua.

– Meidän edessä ajoi itävaltalaiskaksikko, joka oli selkeästi meitä hitaampi. Meille oli luvattu 4 minuutin lähtöväli heihin, mutta Jyrhämäjärven lähdössä emme syystä tai toisesta sitä saaneet. Mehän sitten ajettiin heidät kiinni aika alkuvaiheessa. Siinä kyllä kierrokset nousi kabiinissa, mutta onneksi pääsimme sitten heidän ohi ja matka jatkui, kunnes taas saavutettiin seuraava edellä ajava hitaampi autokunta. Sen verran paljon lumi pöllysi jälleen, että pätkä oli kyllä totaalisesti siinä, kertasi Luhtaniemi erikoiskokeen maalissa.

Hidastuksista huolimatta Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen löytyivät tuloslistalta seitsemäntenä iltahuoltoon tullessa.

Lauantai alkoi räväkästi lähes 43 kilometrin mittaisella Siikakämän erikoiskokeella. Ford Motorcraftin väreissä ajavat Luhtaniemi ja Jauhiainen kohensivat sijoitustaan kahdella, ja huoltoon tullessa nähtiinkin varsin hyväntuulinen kuljettaja.

– Siikakämässä lähettiin ajamaan omaa ajoa ja sieltä tulikin hyvä aika ja noustiin viidennelle sijalle. Ja ravirata meni yllättävän hyvin kolmannella kerralla, kaksi edellistä ei ihan onnistunut. Loppukisa tulee olemaan haastava, kun lunta tulee näin paljon ja lisävaloilla ajetaan. Yritetään mennä se mikä nähdään, ei lähdetä yhtään ottamaan riskiä, Luhtaniemi kertoi kilpailun aikana.

Päivän kolmella viimeisellä erikoiskokeella Luhtaniemi pystyi kahdeksannen erikoiskokeen itävaltalaishidastuksesta huolimatta pitämään viidennen sijansa, joten testikisan tuloksena oli uran paras Tunturi-sijoitus.

– Tänne tultiin nolla kilometriä testiä takana uudella autolla ja uusilla renkailla. Varovasti kun tultiin, niin päästiin maaliin. Vuoteen en ollut ajanut ollenkaan ja olosuhteet ovat varsin haastavat, joten tyytyväinen pitää viidenteen sijaan olla. Varsinkin, kun se on meidän paras saavutus täällä. Ennen Mikkeliä ajetaan vielä testiä ja saadaan säädöt kohdilleen, jotta sitten päästään kisaamaan kunnolla, totesi Luhtaniemi maalissa Rovaniemen Lordi Aukiolla.

SM3-luokan voittoon ajoi Lauri Joona, joka kävi tiukkaa sekuntikamppailua toiseksi sijoittuneen Sami Pajarin kanssa. Kolmannelle palkintokorokkeelle nousi Aleksi Röyhkiö.

Arctic Lapland Rallyn tulokset

Sarjapisteet 1/6 ajetun osakilpailun jälkeen

Ralli SM -sarjassa ajetaan kaudella 2020 kuusi osakilpailua: 3 talvella ja 3 kesällä. Kausi alkaa tammikuun puolessa välissä Rovaniemeltä ja päättyy syyskuun lopussa Seinäjoella ajettavaan finaaliosakilpailuun. Lisätietoa sarjasta www.rallism.fi.

Teksti: Jani Luhtaniemi Racing Team -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli