Ralli 08.01.2020

Jämsässä ajetaan JMK Ralli 25. tammikuuta

JM Rallin peruuttaminen ei ole järjestäjille vaihtoehto.

Nyt tuli sellainen otsikko, joka kertoo kaiken. Kaikki spekulaatio peruuttamisesta tai epäilystä ajamisen suhteen on turha jatkaa. AUK Jämsän Äijät järjestää F-rallisarjan ensimmäisen osakilpailun 25. tammikuuta kalenterin mukaisesti.

Ilmojen haltija ei ole tehnyt kilpailun järjestäjien työtä mitenkään helpoksi. Järjestäjät työskentelevät kokoajan tähtäimenään ajaa kilpailu suunniteltuna päivänä. Suunnitelmiin ei kuulu kilpailun peruminen. Näin tehdään myös Jämsässä. Kilpailunjohtaja Jussi Pummila tuntee reitin ja jo ammattinsa puolesta hän joutuu ajelemaan lähitienoon teitä.

– Rallipiireissä kulkee monenlaista juttua Jämsän keleistä. Tosiasiassa ei kukaan tällaisia olosuhteita ole toivonut. Olemme kuitenkin jo nyt panostaneet ralliimme niin paljon, että peruuttaminen ei ole vaihtoehto. Tänäänkin ajaessani päätöserikoiskoetta, tiet olivat jäässä. Toivotaan, että pakkasherra on suopea ja pitää noin 40 senttisen roudan vahvana. Kun lumiraja on vasta Tampereelta tullessa Längelmäen kohdalla ja etelästä Kuhmoisten korkeudella, kukaan ei helpolla usko, että meillä on talvi, tosin parempikin voisi olla.

Jämsän suunnalla testattiin myös viikonloppuna.

– Tiet olivat kestäneet todella hyvin. Samaa toivomme myös reilun kahden viikon päässä ajettavassa rallissa, jatkoi Pummila

Kun tätä spekulaatiota on riittänyt, niin päätin kysellä asiaa myös 10-kertaiselta Suomen mestarilta Juha Salolta, joka oli viikonloppuna testaamassa Keuruulla (Jukojärvellä) kahden muun kilpailijan kanssa.

– Tahkosimme pätkää kolmistaan, eikä siihen juurikaan jälkiä jäänyt. Tie oli aivan erinomaisessa kunnossa ennen ja jälkeen treenien. Tuon perusteella uskon vakaasti, ettei kelin suhteen ole Jämsässäkään ongelmia.

JMK Ralliin ilmoittautuminen päättyy ensi viikon tiistaina 14.1. klo 21.00, joten alkaa olla hyvä hetki pistää paperit sisään ja lähteä avaamaan rallikausi 2020.

JMK Rallin facebook-sivuilta löytyy videomateriaalia reitiltä, joka kuvattu 4. tammikuuta.

Teksti: Jorma Mikkola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli