Cross Country 18.07.2018

Jämsäläiset voitonnälkäisinä cross countryn kotikilpailuunsa

Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen motocrossin SM-osakilpailussa 2018. Kuva: Marko Vihriä

Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina. Peetu Juupaluoma tavoittelee puolestaan ykkössijaa alle 20-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailussa.

Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustavat Pohjola ja Kytönen jättivät cross countryn SM-kauden avauksen väliin MM-enduroon liittyneiden kiireidensä takia huhtikuussa. Lauantaiseen toiseen SM-osakilpailuun Jämsään he suuntaavat keskenään samoilla ajatuksilla.

– Cross countrysta saa kunnon, erilaisen kisatreenin. Voitosta lähden ajamaan, Pohjola painottaa.

– Kisa toimii hyvänä treeninä enduron MM-sarjan Ranskan osakilpailua ajatellen, koska siellä ajetaan 2,5 tunnin cross country -kisa. Nyt kotimaisemissa aion voittaa, Kytönen puolestaan vakuuttaa.

Motocrossia ja enduroa yhdistävän cross countryn Jämsän osakilpailun SM-luokkaan on ilmoittautunut 16 ajajaa, jotka mittelevät paremmuudestaan kaksituntisessa kilpailussa.

Riveistä löytyy muun muassa hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto, joka on SM-avauksen jälkeen sarjassa neljäntenä. SM-pisteissä toisena oleva Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen sekä kolmospaikan Porin Moottorikerhon Aleksi Nieminen ovat niin ikään mukana.

SM-sarjaa johtava Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson ei sen sijaan pysty ajamaan.

– Mursin keskisormeni superendurokisassa Vantaalla, ja sormi korjattiin leikkauksella. Siitä tulee kyllä hyvä enkä joudu olemaan ajohommista sivussa kuin viisi viikkoa, mutta Jämsän kisa jää valitettavasti väliin, Eriksson kommentoi.

Useaa offroad-lajia harrastava Kytönen vieraili cross countryn SM-sarjassa myös viime vuonna voittamalla nimenomaan Jämsässä. Silloin ajettiin ihanneolosuhteissa, mutta tällä kertaa helteiset kelit saattavat aiheuttaa pölyn takia näkyvyysongelmia hiekkakangasmaastossa.

– Jos sää pysyy kuivana, pöly voi nousta isoksi tekijäksi. Näkyvyys saattaa olla heikko. Jos puolestaan sataa ennusteiden mukaisesti vettä, voi reitti kastua juuri sopivaksi. Toisaalta rankkasade saattaa tehdä reitistä ”lilliä” ja kisan aikana sade puolestaan myös heikentää näkyvyyttä, Kytönen pohtii.

– Joka tapauksessa koitan voittaa kisan. Eemil on yksi kovista vastuksista, mutta hän joutuu varmaan tankkaamaan pyöränsä kerran enemmän kuin minä, joten saan siitä etua.

SM-luokan startti tapahtuu lauantaina kello 14:00. Samassa lähtöryhmässä ajavat alle 20-vuotiaat, 40- ja 50-vuotiaat veteraanit sekä B-luokka.

Juupaluoma haluaa voittaa Suomen Cupissa

Jämsässä kilpaillaan lauantaina myös alle 20-vuotiaiden U20-luokan Suomen Cupin toinen osakilpailu. Hämeenlinnan Moottorikerhon Antti Ahtila johtaa sarjaa ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma on toisena ennen Kangasalan Moottorikerhon Niklas Laankoskea.

Juupaluoma lähtee hakemaan voittoa kotikilpailussaan, vaikka tietää Ahtilan sekä enduron MM-sarjassa kilpailevan Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärdin olevan todella vahvoja vastuksia.

– Antin ja Hugon kanssa tulee olemaan kova kisa, mutta vasta maalissa sen järjestyksen tietää. Voittoa lähden tietenkin hakemaan, Juupaluoma luotaa.

– Reitti sopii minulle hyvin, joten uskon, että minulla on todelliset mahdollisuudet voittaa. Tavoitteeni on ottaa kärkipaikka heti startissa ja ajaa karkuun muilta.

U20-luokassa on mukana 12 ajajaa. Isäntäseura Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustavat Juupaluoman lisäksi hänen pikkuveljensä Pyry Juupaluoma sekä Petrus Mutanen.

Kolme starttiryhmää

Lauantai käynnistyy kello 9:00, jolloin tunnin mittaiseen kilpailuunsa starttaavat naiset Suomen Cupin toisen osakilpailunsa merkeissä sekä 12-16-vuotiaat nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60) ja classic.

Toisena lähtönä on kilpailun suurin luokka, 121 ajajan harraste, joka ajaa kaksi tuntia kello 11:00.

Kolmantena lähtöryhmänä kello 14:00 on SM-luokka, U20, 40-vuotiaat ja 50-vuotiaat veteraanit (V40, V50) ja B. U20:lle, V40:lle ja V50:lle kyseessä on Suomen Cupin toinen osakilpailu.

Kilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 290 ajajaa. Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustaa 27 kuljettajaa.

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Jämsän Haaralankankaan motocrossrata-alue (Haaralantie 135, Jämsä). Kilpailureitti on kokonaispituudeltaan noin 12 kilometriä. Lauantain ensimmäinen starttiryhmä ajaa lyhennettyä, noin seitsemän kilometrin reittiä.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Kyseessä on Suomen Moottoriliiton alainen kilpailu.

Kilpailun lähtöluettelo

Mobius SM Cross Country
Jämsä la 21.7.2018
Jämsän Seudun Moottorikerho ry.

Aikataulu
9:00 Naiset (Suomen Cup 2/3), nuoret, V60, classic, 1h
11:00 Harraste, 2h
14:00 SM-luokka (SM 2/3), U20 (Suomen Cup 2/3), V40 (Suomen Cup 2/3), V50 (Suomen Cup 2/3), B, 2h

Jämsän Seudun Moottorikerho ry.
www.j-smk.net
www.j-smk.net/tapahtumat/jamsa-cc-2018

Mobius SM Cross Country
www.smcrosscountry.fi
www.facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Teksti: Marko Vihriä / Mobius SM Cross Country -Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country