Ralli 21.02.2016

Jälleen keskeyttämään joutunut Westerlund miettii kauden jatkoa

Pohjanmaa Ralli ei mennyt Heikki Westerlundin ja Hanna Valosen tahdissa. Kuva: Toni Vähätupa

Historic Rally Trophyssa kisaavalle Heikki Westerlundille kauden alku on ollut vaikea. Kaksi edellistä vuotta mies ajoi HRT-sarjaa samalla autolla ilman ongelmia, mutta nyt saldona on jo kaksi peräkkäistä keskeytystä.

Eilen Seinäjoen alueella järjestetyssä Historic Rally Trophyssa sattunut kauden toinen peräkkäinen keskeytys on laittanut Heikki Westerlundin miettimään seuraavaa siirtoaan.

– Mietimme nyt tämän kauden jatkokuvioita uusiksi ja harkitsemme, jatkammeko tässä sarjassa lainkaan vai muissa rallitapahtumissa tai -sarjassa, Westerlund toteaa.

Ennen kilpailua kaikki oli miehistöä ja huoltoa myöten kunnossa ja Westerlund odotti kartturinsa Hanna Valosen kanssa innolla rallin alkamista.

– Tavoitteemme oli ajella täällä nyt hieman vauhdikkaammin ja katsoa, millaiselle sijalle historicien epävirallisessa yleiskilpailussa pääsisimme. Osanottajien vähäinen määrä eri luokissa kun ei oikein enää innosta köröttelemään ja hankkimaan varmoja pisteitä vain maaliin ajamalla.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe oli sääolojen vuoksi peruttu, joten kilpailu alkoi erikoiskokeesta 2.

– Tällä mukavan jouhealla 12.5 km pituisella erikoiskokeella valitettavasti ongelmat jo alkoivat. Jossain kuuden kilometrin kohdalla sanoin Hannalle, että muistuta huollossa kytkimen säätämisestä, koska se ei tunnu oikein irrottavan kunnolla.

Matkan jatkuessa kytkimen toiminta kuitenkin lakkasi kokonaan ja Westerlund joutui vaihtamaan vaihteita ilman kytkintä.

– Kovemmassa vauhdissa se Mantassa jotenkin onnistuu, mutta hitaissa paikoissa se on todella vaikeaa. Suoritimme erikoiskokeella myös yhden edellä lähteneen kilpailijan ohituksen. Pätkän maalissa AT-asemalla sammutin auton, jotta eteenpäin päästäksemme piti laittaa vaihde päälle ja lähteä startilla liikkeelle. Onneksi auto siitä käynnistyi ja pääsimme etenemään kohti huoltoa. Siirtymä huoltoon oli yli 30 km, mutta kikkailemalla ja risteyksissä kyttäämällä pääsimme kuin pääsimme huoltoalueelle. Kytkin ei siis irroittanut lainkaan ja poljin oli pohjassa.

Westerlundin sijoitus tällä kakkospätkällä oli yllättäen ongelmista huolimatta seitsemäs kokonaiskisassa.

– Rallihuollossa ei lyhyessä ajassa ole mitään isompaa tehtävissä, vaikka Kake ja Toni auton kimpussa tekivät kovasti töitä. Hannan olikin soitettava keskeytysilmoitus kilpailunjärjestäjälle. Nyt sunnuntaina heti aamusta on Manta jo Kaken pajalla purettu. Emme oikein muista, että Opelista olisi varsin vahva kytkimen siirtovipu antanut periksi ja murtunut. Me kaikki olimme tietty pettyneitä keskeytyksestä, mutta varsinkin mekaanikko Kakea harmitti kovasti, koska kaikki osat oli ennen tämän kauden alkua tarkasti läpikäyty ja kaikki oli ollut ihan kunnossa. Mutta näin se vaan metalli antautuu…

– Nyt tosiaan vedämme henkeä ja mietimme, miten meidän kausi jatkuu, koska HRT-sarjassa pistesarakkeemme näyttää pyöreätä nollaa.

Tästä linkistä löytyy video erikoiskokeelta 2 incar kuvauksena. (valitse ruudun oikeasta alalaidasta ”rattaasta” laaduksi HD 1080p)

Lähde: Heikki Westerlund

Uusimmat

Lisää aiheesta