Karting 09.04.2019

Jalava voittoon kartingkilpailuissa Italiassa

Aleksi Jalava (372) oli tasaisen varma ja sitä kautta voittaja. Kuva: Jalavan Tiedotus.

Aleksi Jalava, 11, osallistui viikonloppuna kartingissa Rotaxin Keski-Euroopan mestaruussarjan ensimmäiseen osakilpailuun Adriassa, Italiassa, ja voitti.

Jalava kilpaili Junior Max-luokassa, jossa kilpailijoita oli 18 eri maasta.

Jalavat matkustivat kilpailupaikalle keskiviikkona. Torstaina ja perjantaina tutustuttiin rataan ja haettiin autoon oikeanlaisia säätöjä. Lauantaina ajettiin vielä muutamia vapaita harjoituksia ja aika-ajot sekä sunnuntaina kolme kilpailulähtöä.

Kilpailuformaattiin kuuluu, että kilpailu ajetaan kilpailun järjestäjältä saadulla moottorilla. Aika-ajoissa Jalava joutui pahaan ruuhkaan ja ajoi vasta 12:ksi parhaan kierrosajan 34 kuljettajan joukossa.

Sunnuntain kaksi ensimmäistä kilpastarttia ajettiin vesisateessa ja Jalava oli ruutulipulla sijoilla viisi ja kolme. Rata kuivui ja päivän viimeiseen superfinaaliin Jalava lähti lähtöruudusta kolme. Hän kävi kovan taistelun ollen maalissa sijalla kaksi. Superfinaalin voittajalle varaslähdöstä langetettu aikasakko nosti Jalavan kuitenkin superfinaalin voittajaksi.

Kilpailuformaattiin kuuluu, että jokaisen kilpalähdön sijoituksista saa pisteitä ja päivän voittajaksi kruunataan eniten pisteitä kerännyt. Tasaisen hyvin koko päivän ajanut Jalava saavutti korkeimman pistemäärän ja näin uransa ensimmäisen kansainvälisen kartingkilpailuvoittonsa.

Jalava kilpaili tällä kaudella jo toistamiseen Italiassa. Kolme viikkoa sitten Italian Jesolossa ajettiin Rotax sarjan Bonus Cup, jossa Jalava saavutti myös podiumpaikan ollen kokonaiskilpailun toinen.

Vajaan kolmen viikon kuluttua käynnistyy myös Jalavan Suomen kilpailukausi Porissa.

Podiumilla Aleksi Jalavan (kesk.) kanssa Latvian Patriks Noels Locmelis ja Valko-Venäjän Yaraslau Siamashka. Kuva: Jalavan Tiedotus.

www.facebook.com/aleksijalavakarting

Teksti: Jalavan Tiedotus

www.facebook.com/aleksijalavakarting

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting