Karting 20.03.2019

Jalava podiumille kauden avauskilpailussa Italiassa

#372 Aleksi Jalava ja #321 Latvian Tomass Stolcermanis Italiassa. Kuva: Aleksi Jalavan tiedotus.

Aleksi Jalava, 11, ajoi podiumille kauden ensimmäisessä karting-kilpailussaan Italian Jesolossa. Jalava osallistui viikonloppuna Rotaxin CEE Bonus Cupin kilpailuun Junior Max -luokassa.

Kilpailuluokka oli Jalavalle uusi, mutta kolmen treenipäivän aikana vauhti löytyi ja kisaan voitiin lähteä luotavaisin mielin. Sunnuntain kisapäivä koostui aika-ajoista, pre-finaalista, finaalista ja superfinaalista.

Aika-ajoissa Jalava onnistui saamaan seitsemänneksi nopeimman kierrosajan 32 kuljettajan joukosta. Pre-finaalista ja finaalista Jalavalle irtosi sijoitukset kuusi ja kolme. Superfinaalissa hän oli hienolla ajolla maalissa sijalla kaksi.

Kaikista finaaleista kerättyjen sijoituspisteiden ansiosta Jalavan lopullinen sijoitus oli toinen hänen seistessä päivän päätteeksi podiumilla yhdessä Latvian Tomass Stolcermanisin ja Itävallan Charlie Wurzin kanssa. Hieno alku kauteen.

Podiumilla Latvian Tomass Stolcermanis (kesk.), Aleksi Jalava (vas.) ja Itävallan Charlie Wurz. Kuva: Aleksi Jalavan tiedotus.

Flying Finn Academyn leirillä Italiassa

Ennen viikonlopun kilpailua, Flying Finn Academyn Rookies-valmennusryhmään kuuluva Jalava osallistui Academyn järjestämälle ajoleirille Italian La Concassa. Leiri tarjosi ajovalmennusta ja monipuoliset ajo-olosuhteen.

Ensimmäinen päivä saatiin nauttia auringon paisteesta ja totutella radan kovaan pitoon. Toisena päivänä ajettiinkin sitten vesisateessa ja myrskytuulessa.

Leiri oli tärkeä ensikosketus asfalttiin talven jälkeen, mikä varmasti näkyi myös kisamenestyksessä.

Luokkavaihdos edessä

Viime kaudella Mini60-luokassa junioreitten SM-kultaa voittanut Jalava siirtyy tällä kaudella ajamaan OK junior -luokkaa. Jalavan tarkoituksena on ajaa ehjä kotimaan SM-sarja, EM-osakilpailu Ruotsissa ja kauden päätteeksi MM-kilpailut Alahärmän Powerparkissa.

OK junior -luokan lisäksi Jalava ajaa Rotaxin Suomen sarjaa ja yksittäisiä kilpailuja ulkomailla, joista ensimmäinen ajettiin nyt viikonloppuna. Seuraava kilpailu on reilun kahden viikon kuluttua, kun Jalavat suuntaavat Italian Adriaan Rotax CEE -sarjan ensimmäiseen osakilpailuun.

www.facebook.com/aleksijalavakarting

Teksti: Aleksi Jalavan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting