Jääspeedway 06.02.2019

Jääspeedwayn SM-finaalin kuljettajat selvillä

SM-finaalissa 2018 nähtiin kovaa taistelua. Kuvassa punaisella Mats Järf, valkealla Matti Isoaho ja keltaisella Timo Kankkunen. Kuva: Timo Eronen

Jääspeedwayn SM-finaalin osallistujat ovat selvillä. Suoraan nimetyt ja karsintakilpailusta jatkoon päässeet kuljettajat ratkaisevat paremmuutensa Kauhajoella Suupohjan moottoristadionilla 23. helmikuuta.

Kilpailupaikka on sama, missä järjestettiin tammikuun alussa MM-karsintakilpailu. Stadionin rata on saanut kiitosta kuljettajilta jo aiemmin järjestettyjen kilpailuiden perusteella, joten odotettavissa on hieno kamppailu Suomenmestaruudesta. Ennakkosuosikkeina voidaan pitää hallitsevaa Suomen mestaria Mats Järfiä, samoin hyviä otteita Ruotsin liigassa näyttäneitä Tomi Tania ja Matti Isoahoa.

Kokkolan Christer Biskop on osoittanut hyviä esityksiä niin viime vuonna kuin alkukauden MM-karsinnassakin.  Oma sanansa on takuulla sanottavana myös jääspeedwayn ikinuorelta Timo ” Tiri” Kankkkuselta. Mutta kuten vanha viisaus on osoittanut, nimillä voidaan spekuloida, mutta kilpailu on kilpailu, ja sen jälkeen meillä on uusi Suomen mestari vuodelle 2019.

– Tilanne näyttää hyvältä finaalin osalta, ja mitaleista tullaan käymään tiukkaa taistelua laajalla rintamalla. SM-finaali toimii osaltaan näytönpaikkana PM-finaalin kuljettajia valittaessa. Tänä vuonna on Ruotsin vuoro järjestää PM-finaali, joka ajetaan 9.3.2019 Böllnasissa, kommentoi jääspeedwayn lajivastaava Janne Vilponen.

SM-finaaliin 2019 osallistuvat kuljettajat ajajanumeroineen:

 1. Tomi Tani VRT
 2. Andrew Barret SeMK
 3. Jero Kirilov PirMM
 4. Teppo Toivola A-SMP
 5. Mats Järf VMK
 6. Riku Laurunen PirMM
 7. Jani-Pekka Koivula KaMoKe
 8. Christer Biskob K-GMK
 9. Jussi Nyrönen P-KMK
 10. Timo Kankkunen P-KMK
 11. Matti Isoaho OMK
 12. Rami Systä JaMoKe/UA
 13. Tomi Norola SeMK
 14. Mikko Mäkinen ValkMk
 15. Markku Larronmaa VRT
 16. Jukka-Pekka Seppä VaMP

Kilpailun varamiehet:

17. Timo Smed OMK
18. Jarno Siltakoski OMK

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway