Jääspeedway 04.03.2020

Jääspeedwayn PM-finaali Varkaudessa lauantaina

Mikko Jetsonen vauhdissa Varkauden radalla. Kuva: Timo Eronen

Kulunut erittäin leuto talvi on kurittanut jääspeedwaygladiaattoreita. Varkaudessa päästään silti ajamaan PM-finaali lauantaina.

Lämmin sää on sulattanut jäät ja ajomahdollisuudet ovat valuneet sulamisvetenä pois. Varkaus Racing Team on kuitenkin tehnyt hurjan määrän talkootunteja radan eteen. Ja kun säänhaltijakin on nyt suotuisa, pääsevät kuljettajat tulevana lauantaina avaamaan kotimaisen kilpailukauden ja jahtaamaan Pohjoismaiden mestaruusmitaleita Tykkitien speedwayradalla.

PM-mitalia lähtee jahtaamaan myös Varkaus Racing Teamia edustava Mikko Jetsonen. Suonenjoella asuva kuljettaja on ajanut kuluneella kaudella kilpaa Ruotsissa ja tuorein edustus oli viime viikonloppuna Saksassa Suomen joukkueessa MM-finaalissa. Kotimaan kilpailukausi starttaa nyt lauantain kisassa. Syystäkin mies uhkuu menohaluja.

– Hienoa viimeinkin päästä avaamaan kausi kilpailuiden osalta myös kotimaassa. Tykkään Varkauden radasta, se on sopivan pyöreä malliltaan. Ja Varkaudessa osataan kisoja järjestää, toteaa Jetsonen.

– Lauantain kilpailu tulee olemaan tosi kovatasoinen. Ruotsalaiset ovat kovia kuljettajia. Todella huippukilpailu pitää ajaa ja kaiken pitää toimia, jos kärkisijoille mielii.

Vaikka kuinka sinivalkoisten lasien takaa asiaa katsoo, löytyy lauantain kilpailun kovimmat ennakkosuosikit ruotsalaisten kuljettajien joukosta. Viime viikonloppuna upeasti MM-joukkuehopeaa saavuttaneet Svenssonit, isä Stefan ja poika Niclas, ovat luunkovia kilpailijoita ja suurimmat ennakkosuosikit. PM-kultaa tähyää myös Ove Ledström. Edellä mainittu kolmikko ajaa tällä kaudella myös lajin MM-sarjassa, joten kovaa vauhtia ja näyttävää kilvanajoa on Varkaudessa lauantaina luvassa.

Mielenkiintoa lauantain kilpailuun lisää Seinäjoen Moottorikerhon Aki Ala-Riihimäen paluu jääovaaleille. Arvomitaleita urallaan roppakaupalla voittanut Ala-Riihimäki nähtiin viimeksi kilvanajossa kaudella 2004.

Varkauden PM-finaalin kuljettajat:
 1. Stefan Svensson, Ruotsi
 2. Niclas Svensson Ruotsi
 3. Jussi Nyrönen, Suomi
 4. Aki Ala-Riihimäki, Suomi
 5. Martin Börjegren, Ruotsi
 6. Joakim Söderström, Ruotsi
 7. Christer Biskop, Suomi
 8. Mikko Jetsonen, Suomi
 9. Atte Suolammi, Suomi
 10. Jo Saetre, Norja
 11. Tomi Norola, Suomi
 12. Mikko Mäkinen, Suomi
 13. Pierre Hallen, Ruotsi
 14. Jimmy Hörnel Lidfalk, Ruotsi
 15. Matti Isoaho, Suomi
 16. Ove Ledström, Ruotsi
 17. Jani Koivula, Suomi
 18. Timo Kankkunen, Suomi

Kilpailu alkaa kuljettajien esittelyllä kello 12.

Teksti: Varkauden PM-finaali -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway