Jääspeedway 06.11.2016

Jääspeedwayn MM-kilpailu ajetaan Suomessa tammikuussa

Ylitornio isännöi jääspeedwayn MM-karsintaa. Kuva: Minna Auvilahti

Jääspeedwayn MM-kilpailu saatiin jälleen Suomeen Ylitorniolle. FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) eli kansainvälinen moottoriliitto, on myöntänyt jälleen moottoripyörien MM- jääspeedwayn kilpailut järjestettäväksi Suomen moottoriliitolle (SML) ja Oulun moottorikerholle (OMK). Tapahtuma järjestetään 7. tammikuuta 2017.

Tammikuun alussa 2016 järjestettiin ensimmäiset MM-kilpailut Ylitorniolla. Kilpailun järjestämisestä vastasi, niin kuin tulevanakin vuonna, OMK yhdessä ylitorniolaisten urheiluseurojen kanssa. Ylitornion kunnan satsaukset puitteiden luomiseksi tapahtumalle on huomioitu kansainvälisessä moottoriurheilun keskusliitossa.

Vuonna 2015 Ylitornion kunta päätti Ainiovaaran FIS-luokitellun hiihtostadionin remontoimisesta ja alueen parantamisesta muun muassa moottoriurheiluun sopivaksi. Investoinnilla stadion saatiin monipuolisempaan käyttöön ja siten paremmat mahdollisuudet suunnitella ja järjestää hiihdon ohella muitakin tapahtumia Ainiovaarassa.

Ylitornion Reväsjärvellä on ajettu jääspeedwaytä jo usean vuoden ajan SML:n harjoitusleirien muodossa. Jääspeedway on samalla tullut tutuksi seudun asukkaille ja kuntapäättäjille. Viime vuoden jääspedwayn harjoitusleiri oli ensimmäisen kerran FIM:n virallinen kansainvälinen leiritys. Kaukaisimmat urheilijat ovat saapuneet Australiasta ja Andorrasta asti.

Vuoden 2017 MM-kilpailun status on korkeampi kuin aikaisemmissa kilpailuissa

Tammikuun 2016 kilpailussa ajettiin paikoista ja pääsystä MM-semifinaaliin, jossa taas ajettiin pääsystä MM-tason GP-sarjaan.

Tulevassa kilpailussa lauantaina 7.1.2017 Ylitorniolla ajetaan suoraan paikoista GP-sarjassa. Kilpailu tulee olemaan edellistä kiihkeämpi panosten koventuessa.

Teksti: Oulun moottorikerho ry

Uusimmat

Lisää aiheesta