Jääspeedway 13.01.2017

Jääspeedwayn katseet Strömsundin GP-karsintaan

Jääspeedway-kuljettaja vauhdissa. Kuva: Timo Eronen

Ruotsin Strömsundissa ajetaan huomenna lauantaina kauden toinen speedwayn MM-karsintakilpailu. Viikko sitten järjestettiin karsinta Ylitorniolla, josta jatkoon pääsi kuusi kuljettajaa. Sama kaava jatkuu myös Strömsundissa, kilpailun kuusi parasta pääsee mukaan helmikuun alussa starttaavaan GP-sarjaan.

Karsinnasta jatkoon päässeiden lisäksi mukana on hallitseva maailmanmestari ja kahdelle kuljettajalle annetaan villi kortti, ja sen viimeisen eli 16. paikan saa GP-kilpailun järjestävän maan edustaja.

Suomen värejä Ruotsin MM-karsinnassa ylläpitävä Pohjois-Karjalan Moottorikerhoa edustava Timo ”Tiri” Kankkunen on lauantaina kovassa seurassa. Kovina niminä voidaan mainita muun muassa Dmitry Koltakov, Igor Kononov, Franz Zorn, Gunther Bauer ja Ruotsin superlupaus Ove Ledström. Mutta kuten lajin henkeen kuuluu, kuvia ei kumarrella vaan ajetaan erät ja lasketaan pisteet.

Timo Kankkunen tulee saamaan kovan vastuksen Ruotsin MM-karsinnassa. Kuva: Timo Eronen

Timo Kankkunen osallistuu kilpailuun vuosien tuomalla varmuudella. Perjantain harjoitukset jäivät olosuhteiden vuoksi aiempaa lyhyemmiksi. Tirin mekaanikko Pekka Karttunen kommentoi tulevaa: – Vastus tulee olemaan todella kova, venäläiset ovat ennakkosuosikkeja tietenkin, mutta sen jälkeen on tiukka nippu kuskeja. Joka tapauksessa mies ja kalusto on kunnossa, Tirin sanoilla ”tääsillä huomenna”.

GP-sarja alkaa helmikuun alussa Togliatissa Venäjällä ja sisältää kaiken kaikkiaan viisi kaksipäiväistä kilpailuviikonloppua. Viimeistään sarjan päättävässä Heerenveenin kilpailussa tiedetään kuka voitti jääspeedwayn maailmanmestaruuden kaudella 2017.

Teksti ja kuva: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway