Jääspeedway 11.02.2018

Jääspeedwayn MM-joukkuemestaruus ratkaistiin – Suomi lopputuloksissa kuudes

Suomen jääspeedwayjoukkue, vasemmalta Rami Systä, Matti Isoaho, Miia-Mari Vepsäläinen ja Jussi Nyrönen. Kuva: Good-shoot.com / David Reygondeau

Jääspeedwayn joukkue MM-kilpailut ajettiin viikonloppuna Venäjän Shadrinskissa. Venäjä vei odotetusti mestaruuden, ja Suomen joukkue oli lopputuloksissa kuudes.

Kuten ennakkoon voitiin aavistaa, Suomen joukkue oli kovan paikan edessä jääspeedwayn joukkue MM-kilpailussa Venäjän Shadrinskissa. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen suomi oli kuudentena, samoilla pisteillä Tšekin kanssa.

Joukkueen kovimpana pistemiehenä nähtiin Matti Isoaho, joka ajoi ensimmäiseltä päivältä seitsemän pistettä, Rami Systän ajaessa kaksi ja Jussi Nyrösen jäädessä pisteittä. Nyrösen kilpailu alkoi mollivoittoisesti, toisessa ajamassaan erässä hän ajoi ulos ja peli oli ensimmäisen päivän osalta pelattu. Mies kävi lääkärintarkastuksessa jossa todettiin onneksi kaiken olevan ok.

Erässä seitsemän nähtiin pahannäköinen kolari, Isoahon ja ruotsin Martin Haarahiltusen ajaessa yhteen. Haarahiltunen lopettikin ajamisen lauantain osalta tähän. Isoahon pyörä sai osumia kolarissa, mutta mies taisteli mekaanikkojen puurtamisen jälkeen vielä vakuuttavasti.

Suomen joukkueenjohtaja Miia-Mari Vepsäläinen oli optimistinen ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

– Joukkueen henki on kaiken tapahtuneen jälkeen siltikin hyvä. Isoaho ajoi vakuuttavasti kolarista huolimatta, ja Matti on ottanut huiman kehitysloikan eteenpäin. Pisteissä olemme kuudensina. Venäjä ja Ruotsi tulevat käymään kovan kamppailun mestaruudesta, mietti Vepsäläinen.

Suomi vastaan Ruotsi, numero 9 Niclas Svensson johtaa,perässään Martin Haarahiltunen ja suomen Matti Isoaho ja Rami Systä. Kuva: good-shoot.com / David Reygondeau

Toinen päivä mentiin edellisen päivän totutulla kaavalla. Venäjä voitti kaikki ajamansa erät, loppupisteiden ollessa 50 eli maksimit. Ruotsin nuori joukkue näytti osaamistaan, kun kahden päivän saldoksi kertyi lopulta 40 pistettä. Itävalta ajoi Frank Zornin johdolla kolmanneksi 30 pisteellä.

Suomen joukkue jäi toisena kisapäivänä pistettä vähempään kuin ensimmäisenä, loppusaldon ollessa 17 pistettä ja sijoitus kuudes. Suomen joukkueen selkeästä paras pistemies oli Matti Isoaho 14 pisteellä.

Miia-Mari Vepsäläinen oli tyytyväinen suomalaisten suorituksiin myös toisen kilpailupäivän päätyttyä.

– Joukkueella on hyvät fiilikset, varsinkin Matin suoritus oli jäätävä. Erässä 28 koko varikko huusi Matin suoritukselle hänen ajaessa Itävallan Frank Zornia vastaan. Tosin erä jouduttiin uusimaan Zornin ajaessa paaleihin. Erän jälkeen varikolla kävi kova kuhina muidenkin huomatessa oululaisässän suorituksen radalla, ja onnitteluja satoi urakalla. Kokonaisuutena suomen suoritus oli tason mukainen, hienosti vedetty joka tapauksessa, Vepsäläinen kiitteli.

Venäjä vastaan Suomi, numerolla 15 Dmitry Khomitsevich, vierellään Matti Isoaho. Kuvat: good-shoot.com / David Reygondeaulle

Jääspeedway jatkaa etenemistään niin maailmalla kuin suomessakin. MM-sarjan kuljettajat suuntaavat kohti Venäjän GP-kilpailua. Kotimaassamme seuraava kilpailu on joukkueottelu Valkeakoskella 17. helmikuuta.

Teksti: Timo Eronen

FIM Ice Speedway Gladiators World Championshipin video Haarahiltusen ja Isoahon ulosajosta:

https://www.facebook.com/FIMIceGladiators/videos/2598249287066069/

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway