Jääspeedway 16.02.2020

Jääspeedwaymiehet hyvässä vauhdissa Ruotsissa

Atte Suolammi (oik.) ajoi ensimmäisen podiumsijoituksensa jääspeedwayssä. Kuva Marika Suolammi

Kuluneena viikonloppuna ajettiin jääspeedwaytä Ruotsissa molempina päivinä. Suomalaismiehet olivat kilpailussa edukseen.

Lauantaina oli henkilökohtainen kilpailu, jossa mukana olivat Suomesta Mikko Jetsonen, Atte Suolammi ja Timo Kankkunen. Parhaiten heistä pärjäsi nuori lupauksemme Suolammi, jonka pisteet riittivät päivän finaaliin. Kommelluksitta kilpailu ei sujunut, viimeisessä alkuerässä tapahtui kolarointia, minkäseurauksena hoitohenkilökunta sai teipattavaa Suolammin jalasta. Teippauksen jälkeen Suolammi ajoi finaalin ja sijoittui hienosti kolmanneksi. Podiumsija oli nuoren miehen ensimmäinen jääspeedwayn parissa.

Kolarin jälkiseuraukset vaativat vielä lisähoitoa, joten matka jatkui ambulanssilla suoraan finaalista paikalliseen sairaalaan tikattavaksi.

Jetsonen ajoi kisassa sijalle kymmenen ja Kankkunen heti perään sijalle 11.

Sunnuntaina oli vuorossa Ruotsin liigan joukkueottelu. Vastakkain asettuivat suomalaisilla vahvistettu Bockarna (Biskop, Suolammi ja Jetsonen), ÖMK Rundbana, SMK Gävle (Tomi Tani) ja Strömsund MC. Aivan oikein luettu, Gävlen joukkueenjohtaja Anna Wästersved oli saanut Tomi Tanin houkuteltua mukaan kilpailuun. Vauhti ei ollut kadonnut mieheltä mihinkään, startit sujuivat hyvin ja ajamisessa näkyi rentous. Pistepussiin kilahti 5 pistettä, viimeinen erä keskeytyi harmittavasti konerikkoon keulapaikalta.

– Joo, Anna soitti aiemmin, että voisinko ajaa yhden kilpailun. Pitihän siihen sitten suostua. Vaikka jätin aktiivisen kilpailemisen viime keväänä, on silti mukavaa ajaa vaikka muutama kilpailu rentona ja pitää hauskaa. Nautin siitä, Tani kuvaili.

Joukkuekilpailu sujui muiltakin suomalaisilta todella mallikelpoisesti, Jetsonen ajoi joukkueelleen toiseksi parhaat henkilökohtaiset pisteet (10p.) Biskopin ja Suolammin saalistaessa kuusi pistettä mieheen. Kilpailun voitto meni suomalaisvahvisteiselle Bockarna-joukkueelle pisteen erolla toiseksi tulleeseen SMK Gävlen joukkueeseen, kolmanneksi ajoi ÖMK Rundbana. Ratkesiko voitto Tanin kärsimään konerikkoon, mene ja tiedä, mutta sellaista se on, jääspeedwaytä parhaimmillaan.

Viikonloppuna ratkesi myös kauden 2020 liigamestaruus. Sen voitto meni ÖMK Rundbanalle, toiseksi sijoittui SK Gävle ja kolmanneksi Böllnas Bockarna. Tani sai joukkuehopeaa, Jetsonen, Suolammi, Biskop ja Kankkunen pronssia.

Suomen puolella ei hurraata huudeta lajin puolesta. Lämmin ilma keskellä talvea ei auta asiaa. Seuraava kilpailu, ainakin kolmella suomalaisella kuljettajalla on Ruotsin mestaruuskilpailu 22. helmikuuta Örnsköldvikissä. Mukaan ovat päässeet Jetsonen ja Suolammi suoraan kaavioon sijoitettuina ja Mikko Mäkinen kilpailun ensimmäisenä varamiehenä.

Gävlen joukkue. Kuva: Anna Wästersved

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway