Jääspeedway 19.12.2016

Jääspeedway nostaa profiiliaan Kokkolassa

Suomalaiset jääspeedway-kuljettajat pääsivät kovaan seuraan Kokkolassa, jonne saapui paikalle myös ulkomaisia lajin huippuja. Kuva: Timo Eronen

Kokkolassa järjestettiin viikonloppuna ajoharjoittelumahdollisuus jääspeedwaykuljettajille. Paikalla oli myös ulkomaisia ajajia sekä lajin maailmanmestari.

-Suomen jääspeedwayn harrastajat saavat kiittää Kokkolassa vaikuttavaa Kastrenin sukua lajille niin tarpeellisen ajoharjoittelun järjestymisestä. Kastrenit ovat saaneet luvan tehdä ratoja paikalliselle soranottoalueelle syntyneisiin ”lammikoihin ”. Aluetta riittää todellakin, viikonloppuna paikalla oli laskujeni mukaan ainakin kuusi rataa, paikalla ollut Timo Eronen toteaa.

Suomen hienot ajoharjoittelumahdollisuudet on huomattu ulkomaita myöten, Kokkolassa oli myös saksalaisedustusta.

-Hans Weber ajoi koko viikon, Stefan Pletschacher tyytyi kahteen ajopäivään. Mainittakoon, että Stefanin matkassa oli lajin yksi legendoista, kaksinkertainen maailmanmestari Anatoli Bondarenko.

Loppuvuodesta järjestetyt ajoleirit ja -päivät ovat tarjonneet hyvää harjoitusta silmällä pitäen tammikuun 7. päivä Ylitorniossa järjestettävää jääspeedwayn MM-karsintaa. Kuva: Timo Eronen

Lauantaina paikalla saapui myös 10 suomalaista kuljettajaa. Ratojen määrä antoi kaikille mahdollisuuden ajaa oman tasonsa mukaisessa seurassa. Suomalaisista kovinta vauhtia piti Tuusjärven Tomi Tani, joka ajoikin Pletschacherin kanssa kovia startteja. Molemmat miehet olivat päivän päätteeksi tyytyväisiä harjoituksiin, lisämausteena Anatoli Bondarenko antoi herroille vinkkejä vuosikymmenten kokemuksen perusteella.

– Jääspeedway on saanut uutta nostetta lajina, uusia kuskeja on tullut mukaan, ajopaikkoja on entistä enemmän, sarjasysteemi on työn alla, Ylitorniolla kisataan tammikuussa pääsystä GP-sarjaan. Hyvältä näyttää! Eronen iloitsee ja lisää: -Kuskien ja kaikkien harrastajien puolesta isot kiitokset Kastreneille Kokkolaan.

Jääspeedwayn MM-karsinta ajetaan Ylitorniossa 7.1.

Teksti ja kuva : Timo Eronen

Alavuden jääspeedwayleirillä haettiin vauhtia tulevaan kauteen

Jääspeedwayn MM-kilpailu ajetaan Suomessa tammikuussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway